Держатомрегулюванням України видано дозвіл на виведення енергоблока №1 Хмельницької АЕС на МКР

25 січня 2013 року під головуванням Першого заступника Голови Держатомрегулювання України – Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України М.Х. Гашева за участю керівництва ДП НАЕК «Енергоатом», ВП «Хмельницька АЕС» та фахівців Держатомрегулювання України відбулась нарада, на якій були розглянуті результати проведеного планово-попереджувального ремонту енергоблока №1 Хмельницької АЕС з перевантаженням активної зони реактора.

На основі інформації ДП НАЕК «Енергоатом» на нараді відзначено: про своєчасне виконання у фізичних об’ємах 2-х заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій (далі – КзППрБ), затвердженої  постановою Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2011р. за №1270, та 1-го заходу КзППрБ у об’ємах Концепції підвищення безпеки діючих енергоблоків атомних електростанцій, передбачених План- графіком КзППрБ на 2012 рік; про дострокове виконання 2 заходів КзППрБ.

Держатомрегулювання видало генеральному директору  Хмельницької АЕС М.С.Панащенку ліцензію «на здійснення організаційно-розпорядчих функцій, пов’язаних із забезпеченням ядерної та радіаційної безпеки».

За підсумками наради, беручи до уваги фактичний стан впрова­дження заходів КзППрБ,  Держатом­регулюванням України 25 січня 2013 року видано дозвіл на виведення енергоблока №1 Хмельницької АЕС на мінімально контрольований рівень потужності та роботу на енергетичних рівнях потужності згідно з чинною експлуатаційною документацією.

Фото Валерія Валуєва