Випускники міста попрощались із школою. 56 юнакам і дівчатам ЗОШ №4 в Палаці культури було вручено атестати зрілості. Золоті медалі отримали Сергій Роюк, Тетяна Слуханська та Роман Марков, а Оксана Іванюк, Анастасія Міньова та Тимофій П’янков – срібні. Чимало випускників були відзначені грамотами та дипломами за особливі досягнення з окремих предметів та за участь у культурно та спортивно-масовій роботі.

А далі на випускників чекає зовнішнє незалежне оцінювання. Вже відбулись іспити з української мови, 7-го можна буде випробувати себе у знанні  іноземної мови, 14-15 –  математики, 17-18 –  історії, 21 –  хімії і 23 –  фізики.

Цьогоріч можна подавати у вузи результати оцінювання менше 124 балів, якщо з профі­льного предмета набрано понад 170 балів. Нововведенням є й те, що при вступі зараховуватиметься середній бал атестату.

Пільговикам дозволено вступати на пільгових умовах лише у один вуз і на одну спеці­альність. Усім іншим – у 5 вузів на три спеціальності.

Граничний термін оприлюднення рейтингів – 1 серпня. До 10 серпня мають бути визначені студенти-бюджетники, до 25 -  контрактники. Успіхів вам, випускники!

 Петро Шелепало,

відмінник освіти України