Досвід Хмельницької АЕС переймала делегація китайської корпорації  

З 2 по 5 липня на Хмельницькій АЕС працювала делегація корпорації з ядерної енергетики JNPC, Китай. Атомників із Китаю цікавив досвід ВП ХАЕС щодо контролю безпеки, охорони праці, підготовки персоналу, підготовки та планування планово- попереджувального ремонту. Зацікавив гостей і досвід з модернізації. Зокрема, модернізація генератора,  яка була виконана компанією ALSTOM.

Делегація китайських атомників відвідала машзали обох енергоблоків, побувала на блочному щиті управління 2-го енергоблока та повномасштабному тренажері, а також мала можливість поспілкуватися і обмінятися досвідом із провідними фахівцями Хмельницької АЕС. В рамках зустрічі, заступник генерального директора з якості та управління Максим Кремень, зазначив, що будь яка проблема на атомній станції - це загальна проблема всієї атомної енергетики, тому такий обмін досвідом приносить бажані результати.

Гості зауважили, що на ХАЕС вони отримали відповіді на всі питання і набутий досвід використовуватимуть на своїх АЕС. Представники китайської корпорації з ядерної енергетики на Хмельницькій АЕС вже не вперше, подібний обмін досвідом планується здійснювати і надалі.