Дмитро Бойко вже в Лондоні

Фехтувальник Дмитро Бойко – вихованець КДЮСШ ППО ХАЕС, боротиметься за олімпійські медалі в Лондоні. Він – п’ятий представник міста, який пробився на Олімпійські ігри. Зокрема у 2004 році в Афінах брали участь майстер спорту міжнародного класу Дарія Недашковська та заслужений майстер спорту Олег Штурбабін. На Олімпіаді в Пекіні 2008 року наші вихованки Галина Пундик та Ольга Жовнір в командних змаганнях піднялись на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. На жаль, цього разу командні змагання з фехтування у жінок не входять в програму ігор. То ж вся надія на Дмитра.

В Лондон від Хмельниччини пробилось вісім спортсменів, але захищати спортивну честь України та рідної області  поїхали лише шестеро спортсменів.

У складі нашої делегації борчиня Ірина Мерлені, фехтувальник Дмитро Бойко, боксер Олександр Гвоздік, важкоатлет Олексій Торохтій, легкоатлетка Тетяна Філонюк та дзюдоїстка Ірина Кіндзерська. Штангіст Юрій Чікіда, який здобув олімпійську путівку у ваговій категорії 85 кг, змушений був відмовитися від участі в головному турнірі чотириріччя через проблеми зі здоров’ям. Шлях до Лондона йому перекрила травма плеча. Другим нещасливцем став борець-вільник Андрій Стаднік. Після невдалих олімпійських відборів він поступився місцем Андрію Квятковському. А загалом на Олімпіаду у Лондон відправилося 245 українських спортсменів. Вони змагатимуться у 28 видах спорту.