Головне – не дозволити поширення хвороби

Початок нинішнього тижня став інформаційно насиченим для медійників міста енергетиків, зокрема і для представників ЗМІ Хмельницької АЕС. В понеділок, 3 серпня, місцевим журналістам було організовано прес-конференцію Нетішинського міського голови Олександра Супрунюка. Наступного ж дня станційні працівники мас-медіа спілкувалися із заступником генерального директора ВП ХАЕС з персоналу Богданом Шмигельським. Топ-темою обох зустрічей стало продовження карантину в Україні, яку умовно розділено на чотири зони: зелену, жовту, помаранчеву та червону. Відповідно до цих розмежувань визначено низку певних обмежень, які відповідають стану захворюваності в регіоні. Рішенням виконавчого комітету Нетішинської міської ради від 30 липня цього року щодо встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території об’єднаної територіальної громади  передбачено карантинні обмеження до 31 серпня.

  • - Так, як місто атомників входить до зеленої зони, це стандартні обмеження, а саме: носіння масок в приміщеннях, патрулювання мобільних блок-постів, які замінили кількамісячне патрулювання стаціонарних. Також заборонено проведення масових заходів у приміщеннях. На свіжому повітрі ми ж поступово відновлюємо роботу з певними застереженнями, - зауважив міський очільник Олександр Супрунюк.

Таке рішення міська рада прийняла, керуючись відповідною Постановою Кабінету Міністрів України та визначеним рівнем епідеміологічної небезпеки поширення коронавірусу, який встановлено у місті-супутнику Хмельницької АЕС. Під час зустрічі із журналістами міський голова проінформував і про ситуацію із захворюваністю в Нетішині. Станом на ранок 3 серпня загальна кількість хворих склала 79 чоловік, з них одна особа продовжувала хворіти, інші видужали.

  • - Сьогодні гарантувати, що не буде нових контактних хворих, не береться ніхто, адже люди відновлюють свій докарантинний ритм життя: починають подорожувати, відпочивати, по можливості, їдуть на роботу в інші міста і країни. Проте ми впевнені, що Нетішин і надалі зможе дати гідну відсіч пандемії завдяки злагодженим діям наших медиків, рятувальників, - наголосив Олександр Супрунюк.

Співрозмовник також акцентував, що наше місто - єдине в області (окрім Хмельницького), яке має власну ІФА-лабораторію. А невдовзі в Нетішині запрацює ПЛР-лабораторія – в містах, де кількість населення є меншою за 100 тисяч, організація вищезгаданих закладів із тестування не проводиться, тож Нетішин і в цьому плані стане пілотним. Чекають у медико-санітарній частині і на поступлення нового сучасного апарату штучної вентиляції легень американського виробництва. Наразі – він уже в Україні, триває процес розмитнення.

Місто атомників, незважаючи на епідемію, все ж починає жити звичним життям. Відновили свою роботу дитячі садочки, сьогодні їх відвідує близько ста дітей у 15 групах. Продовжуються роботи із облаштування парку відпочинку та дозвілля, що розташований за Нетішинською міською радою, відкрито багатопрофільний майданчик зі штучним покриттям для занять спортом у лісовому масиві за 220 гуртожитком. А до Дня Незалежності в Нетішині планується відкриття «Диво-парку» за участі славутського скульптора Миколи Мельниченка. За словами міського голови, митець уже працює над цим проектом дев’ять місяців, а результат має винести на огляд містян під час головного свята країни.

Хмельницька АЕС, попри карантинні заходи та обмеження, теж працює стабільно та безпечно, наразі експлуатаційний та ремонтний персонал готується до проведення щорічного планово-попереджувального ремонту. Зважаючи на те, що ХАЕС є потужним стратегічним об’єктом, карантин тут виконується в повному розумінні цього терміну.

  • - На атомній станції карантинні заходи не пом’якшувалися із самого початку його введення. Ми лише адаптовуємо та модернізуємо їх впровадження, пристосовуємо до роботи усіх підрозділів і, звичайно, оперативного персоналу. Якщо порівняти ХАЕС із живим організмом, то вона значно еволюціонувала в цьому напрямку, - акцентував у розмові із журналістами заступник генерального директора ХАЕС із персоналу Богдан Шмигельський.

Наразі на енергопідприємстві здійснюється перехід від ручного до автоматичного вимірювання температури, монтуються стійки автоматичного контролю та автоматичні дозатори.

  • - Частково ми випробували цю систему на прохідній ХАЕС, але зважаючи на те, що кабіни займають значну площу, вирішили розмістити їх в місцях з меншою інтенсивністю проходу персоналу. Зокрема, в навчально-тренувальному центрі, транспортному цеху, спорткомплексі, басейні, - зазначив Богдан Шмигельський.

На Хмельницькій АЕС продовжуються заходи із маскового режиму, дезінфекції рук, обмеження кількості персоналу в приміщеннях (за розрахунками, на 5 -ти квадратних метрах має перебувати 1 людина), дотримання 1,5 метрової дистанції між працівниками. В місцях скупчення персоналу нанесені спеціальні розмітки, аби усі зберігали певну відстань. За словами та спостереженнями Богдана Леонідовича, це дійсно дієвий спосіб, аби вберегтися від хвороби, в чому персонал ХАЕС переконувався неодноразово. Поодинокі випадки захворюваності нетішинських атомників на COVID-19 свідчать про те, що саме завдяки карантинним заходам хвороба не поширюється на території Хмельницької АЕС.

Проте нікому не відомо, як довго триватиме карантинна епопея не лише в нашій державі, а й у світі. Скоріше за все, нам прийдеться змиритися з деякими обмеженнями та носінням масок у громадських місцях на невизначений час. Свідомою має стати, насамперед, і позиція кожного громадянина, аби не допустити поширення та розповсюдження хвороби. Персоналу атомних електростанцій пильними потрібно бути вдвічі більше, адже від їх здоров’я залежить безпечна експлуатація ядерних установок. Тому все ж таки потрібно утримуватися від участі у великих масових заходах та зібраннях, особливо у закритих приміщеннях, утримуватися від поїздок до так званих червоних зон України та світу.

Початок серпня вніс певні корективи і в робочі графіки персоналу Хмельницької АЕС. Враховуючи рекомендації спеціалістів Міністерства охорони здоров’я, а також світовий досвід, на енергопідприємстві прийняли рішення перевести оперативний персонал на 8-годинний робочий графік, а 12-годинний режим роботи вищезазначеного персоналу буде застосовуватися лише під час позаштатних ситуацій. Дещо відкоригована і процедура виходу персоналу ХАЕС із відпустки: для оперативності та зручності працівників, аби розвантажити медпункт станції та не допустити масове скупчення у чергах, керівництво атомної станції вирішило задіяти і фельдшерський пункт транспортного цеху. Наразі працівники відділів, які розташовані поза промисловим майданчиком Хмельницької АЕС, саме там перевірятимуть стан свого здоров’я для допуску до роботи. Окремим працівникам, які повернулися із інших країн, потрібно надати результати ІФА-тестування.

Ще одним питанням, яке обговорювали журналісти станційних ЗМІ, стало кадрове, адже на Хмельницькій АЕС, починаючи з цьогорічного червня, змінилася організаційна структура, наразі ж багато спеціалістів йдуть на заслужений відпочинок, спостерігається тенденція нових кадрових призначень, активно надсилаються резюме щодо працевлаштування на ХАЕС.

Як зазначив заступник генерального директора з персоналу Богдан Шмигельський, усі нові призначення теж проходять процедуру конкурсного відбору:

  • - На кожну керівну посаду розглядалася не одна кандидатура, адже у нас потужний потенціал спеціалістів. Конкурсна комісія із профвідбору вивчала документи, проводила співбесіди, заслуховувала думки колег, опонентів, конкурентів, тому всі рішення щодо нових призначень були зваженими і прийнятими не за короткий проміжок часу.

Що стосується звільнень, то згідно спільного рішення енергокомпанії та профспілкової організації №2155 на заслужений відпочинок на Хмельницькій АЕС вийшло 92 людини. На ЗАЕС розрахувалося 230 спеціалістів, на РАЕС – 155, на Південно-Українській АЕС на пенсію пішло 54 людини. За словами Богдана Шмигельського, вищезгадане рішення передбачає оптимізацію чисельності персоналу саме за рахунок звільнення пенсіонерів. «Звісно, у підрозділах відбудуться зміни, але вони не будуть критичними і кардинальними. І, звичайно, це не стосується оперативного персоналу. Наразі ж проводимо конкурсні відбори на засіданнях комісії із профвідбору, які вже стали щотижневими. Вакансії на ХАЕС є, особливо серед електротехнічного персоналу. На сьогодні надходить велика кількість резюме, і нашим завданням є відібрати найкращих спеціалістів з відповідним рівнем освіти та знань, підготовки та досвіду», - підсумував спілкування Богдан Шмигельський.

Тетяна Степанюк