Життя – це гра і люди в нім – актори. Цьому афоризму важко заперечити, хіба що доповнити життя справжнім акторським ремеслом. Вже й не згадати коли розпочав свою діяльність театр «Маски». Сотні нетішинців долучились до акторства, збагнувши, що між життям на сцені і буттям є різниця. Насамперед до акторства потрібно готуватись, це, як не як – професія.

- Майже півроку ходив на репетиції, - ділиться переживаннями Олександр Стефанович. – Мені важко оцінити, наскільки я відповідаю ролі лікаря Еммета з п’єси Дж.Патрика «Дивна місіс Се­відж». Враховуючи, що це колективне дійство, а глядачі нам щиро аплодували, сподіваюсь, що з акторського ансамблю я не надто випадав.

У спектаклі задіяно чимало працівників ХАЕС, яким полюбилось лицедійство. Режисер спектаклю Оксана Воропанова сподівається, що актори в подальшому увійдуть в ролі і спектакль матиме широкого глядача. А перший прогон було здійснено в малому залі Палацу культури з благородною місією – зібрати кошти на лікування Антона Нарожного, якому необхідна термінова операція. У даному випадку все дуже серйозно. Хлопцеві мають замінити нирки, операція вимагає значних коштів. Хочеться, щоб Антон, як один з учасників театру «Маски», ще зіграв свої ролі на сцені, можливо й лікаря Еммета.

Віктор Павлов

Фото Валерія Валуєва