Кабінет  соціально-побутової  орієнтації поповнився  новими  девайсами

Науково-методичною проблемою Берездівської спеці­альної школи-інтернат, якою опікуються на правах шефів працівники ХАЕС, є реалізація особистісно-орієнтованого навчання і виховання, як засобу соціальної адаптації і реабілітації  дітей з особливими потребами (нагадаємо, що колектив ХАЕС узяв шефство над даним інтернатом восени 2003 року). Для виконання даного завдання у навчальному закладі передбачена наявність кабінету соціально-побутової орі­єн­тації, в якому дітей навчають таким, здавалося б, простим навичкам, як готування їжі, сервірування столу, миття посуду, ремонт одягу, прання та прасування білизни тощо. І саме завдяки нам, шефам, даний кабінет щороку поповнюється необхідною технікою та приладдям. А цього разу на свято першого дзвоника у підшефний заклад комісія профкому по роботі з дітьми та шефській роботі доставила придбані на кошти, пожертвувані персоналом нашого підприємства, нові сучасні девайси: мультиварку, блендерний набір та електричну праску.

Крім того, в числі подарунків було багато потрібних дітям речей: одяг, взуття, іграшки, настільні ігри, книги, набори та тканини для трудового навчання, диски з філь­мами та іграми, прикраси, сумочки, косметика та білизна  для дівчат, туалетне мило. У профкомі зберігається інформація про усіх пожертвувачів, які висловили своє побажання залишитись неві­домими для широкого загалу.

Передаючи слова щирої подяки від директора інтернату Галини Володимирівни Беренди за багаторічну дружбу та підтримку, ми не можемо не назвати ті підрозділи, завдяки яким у комісії була можливість придбати для потреб школи  таку необхідну їм побутову техніку. Це – управ­ління капітального будів­ницт­ва (1472 грн), цех дезактивації та переробки радіоактивних відходів (240 грн) та цех наладки вентиляційного устаткування (50 грн). Велике вам спасибі та земний уклін, колеги.

Повертаючись з Берездова, делегація завітала до ще одного підшефного закладу – Старокривинського будинку-інтернату для інвалідів та людей похилого віку, де залишила 6 мішків з одягом, взуттям та постільною білизною. Дуже сподіваємось, що дідусі та бабусі (а їх в інтернаті 30 осіб) щось собі вподобають до смаку. Наступний наш приїзд до них відбудеться на початку жовтня з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку. І ми обов’язково приїдемо. З гостинцями і подарунками. На то ми і шефи.

Малько Людмила,

голова комісії РДіШР