Корабель «Нетiшин» буде вiдновлено

Всеукраїнський центр волонтерів «People`s Projec» спільно з Радою волонтерів при Миколаївській ОДА оголошує про запуск нового проекту з відновлення водолазного судна «Нетішин», яке залучається до роботи морської розвідки.

Про це повідомила прес-секретар «Народного проекту» Олександра Жаркова.

«Народний проект» вже давно допомагає команді корабля «Нетішин» у підвищенні бойової готовності і передав декілька приладів за проектом «Знову в бій», оскільки підрозділ розвідки ВМС України (наші підопічні) використовували не раз «Нетішин» у своїх місіях», - пояснює Олександра Жаркова.

Але на сьогодні корабель потребує глобального ремонту, а ремонт за собою тягне великі фінансові вливання - згідно з попереднім кошторисом, ціна питання – 2 534 000 грн. Крім зачистки від іржі, фарбування під­водної частини військового судна, заміни пошко­джених ділянок у корпусі, планується також ремонт паливних цистерн, якірного носового пристрою, заміна якір­ного ланцюга, ремонт гвинтових частин, кінгстонних ящиків, облаштування системи питної води і ще багато іншого.

«Корабель перебуває в такому стані, який не може відповідати покладеним на нього завданням. Якщо раніше корабель використовували в цивільних цілях, то сьогодні його долучають до вирішення різних бойових завдань. Крім того, за допомогою «Нетішина» військові стежать за акваторією, а команда корабля працює з різними підрозділами над загальними місіями, - додає прес-секретар. - Однак, останній раз «Нетішин» піднімали для ремонту 16 років тому. Можете уявити, з тих пір його навіть не перефарбовували нижче ватерлінії».

В рамках проекту «Нетішин. Відновлення» гроші збирають виключно на витратні матеріали та деякі інструменти. За попередньою домовленістю, Рада волонтерів долучила до проекту  низку миколаївських підприємств, всі ремонтні та відновлювальні роботи проведуть на безо­платній основі (що у свою чергу буде детально вказано у звітності по проекту).

Джерело: http://censor.net.ua/p351305