Майбутнє Нетішина – місто комфорту

Такі амбітні плани ставить перед собою і командою однодумців міський голова Олександр Супрунюк, котрий на чергових виборах отримав цілковиту підтримку виборців. У розмові з журналістами він вкотре наголосив, що націлюватиме депутатів працювати не на партійні бренди, а на громаду. А ще зауважив, що в Нетішині багато ініціативних і креативних людей, з якими цікаво працювати.

Прес-конференція міського голови відбулася за кілька днів до позачергової сесії, яка мала обрати секретаря міської ради, визначитися з іншими кадровими змінами. Олександр Супрунюк волів би бачити на посаді секретаря Олену Хоменко «бо вже мав секретаря, який не був моїм прихильником і бачив у що це виливається». На посаді першого заступника він бачить Петра Скибу, з обов’язками, які до цього були покладені на О.В.Хоменко, могла би впоратися керівник освітньої сфери в Нетішині Ольга Бобіна. На вакантну посаду заступника міського голови з економічних питань хочуть взяти спеціаліста на конкурсній основі. Це має бути людина, котра запропонує шляхи залучення інвестицій в місто і зуміє їх реалізувати. Буде вона членом якоїсь партії чи позапартійною, ролі не грає. Головне – професіоналізм і готовність працювати на громаду, бути менеджером, а не заскорузлим чиновником. Тільки за такого підходу можна буде впоратися з планами і проектами, націленими на розвиток міста, позбутися бюрократії, яка міцно пустила свої корені в чиновницьких кабінетах.

Над чим працюватимуть у 2016-у і наступних роках? У переліку першочергових завдань на найближчу перспективу – доведення до логічного завершення питання об’єднання громад, яке загальмувалося в тому числі і через недостатню законодавчу базу.

Буде запроваджено систему електронного врядування, вже не відступлять від електронних закупівель, бо перші такі торги показали, що можна суттєво виграти в ціні на товари і послуги. А ще місцеві депутати невдовзі можуть перейти на голосування в електронному режимі. Для цього мають придбати програму «Віче», вартість програмного забезпечення і необхідного обладнання – 321 тисяча гривень. Кошти років за два, на переконання міського голови, окупляться. «Віче» встановлять у сесійній залі адмінбудинку, де наразі тривають ремонтні роботи.

Чи не найбільш проблемними питаннями залишатимуться реформування ЖКО (уже вкотре!) і СМСЧ-4. Стан невизначеності, в якому опинився медичний заклад і ніяк не може з нього виборсатися, врешті-решт має завершитися. Це питання мери міст-супутників вітчизняних АЕС обговорюватимуть на зустрічі в Києві. Адже тут потрібні спільні дії.

Всі інші проекти і задуми в кінцевому результаті мають працювати на одне – реалізацію багаторічної програми «Місто комфорту». Йдеться про продовження ремонту доріг у садибній забудові, роботи на будівництві водогону, узаконення збережених лісових насаджень в районі «Універмагу» і створення там паркової зони, доведення до пуття обвідного каналу, до чого будуть залучені інженери-гідротехніки. Адже звичайного його очищення від усілякого непотребу буде замало.

Є необхідність виправити прорахунки окремих працівників ЖКО, які призвели до невчасного освоєння коштів, виділених обласною радою на освітлення вулиці Енергетиків. Назріла потреба реформувати виконком, зробити рейтинг організацій-постачальників, благоустроїти наші вулиці і двори…

Отож, за роботу.

Ольга Сокол