Оздоровлюйся, молодь

З нагоди Дня Захисника Вітчизни в нашому місті ініціативна молодіжна група "Спортивна молодь Нетішина" у складі  Дениса Замислова, Андрія Савчука, Олександра Лі, Каті Лапюк, Юрія Кубая разом  з представниками Розвазького спор­тив­но-оздоровчого рекреаційно-відновлювального клубу «Здоровенькі були» та  Острозь­кого молодіжного клубу «Здрав будь» Олександром Білоусом, Олегом Швецем, Олександром Комарніцьким та Оксаною Головко на стадіоні «Енергетик» міста Нетішин  провели майстер-клас з слов’янських оздоровчих технік та практик. В даній системі природніх рухів та осмисленого розуміння їх глибинного змісту, який є симбіозом капілярної, енергетичної, дихальної та суглобової гімнастик, молодь протягом 30-40 хвилин на практиці осягала доволі прості і, як для стороннього ока, дивакуваті фізкультурно-оздоровчі вправи.

Кожна з вищезгаданих гімнастик взаємодоповнює та взаємопідсилює одна одну, тому дана система, за умови правильного підходу і виконання, є хорошим  інструментом у досягненні міцного здоров’я, гарного настрою та позитивних думок. Вона дозволяє значно розширити світогляд про оздоровчу фізичну культуру, про вплив матінки природи на наш орга­нізм через  спри­й­няття ним реальних відчуттів оточуючого світу, в яких займають чільне місце не тільки людина, але й повітря, вогонь та вода.

Пропонуємо деякі відгуки учасників заходу.

Денис Замислов. На оздоровчій зустрічі було цікаво, мені сподобалися дихальні вправи, які роблять нас сильнішими, витривалішими і здоровішими. Найголовніше, що людина і природа –  одне ціле. Добре, що  є хлопці, які пропагують здоровий спосіб життя, побільше  б таких людей!

Андрій Савчук. На сьогоднішній зустрічі я опанував чимало нових вправ. Було дуже цікаво. На перший погляд, деякі вправи здалися навіть смішними, але ефект, який я отримав після їх виконання, мене здивував.

Юрій Кубай. Хотілось би побільше таких заходів, які допомагають поліпшити  здоров'я, і щоб їх проводили якнайчастіше. Дізнався багато нового.

Олександр Білоус. Підтримую подібні заходи. Я відразу погодився зібрати на акцію людей, бо маю вже деякий досвід. Вправи, які демонстрував Олег Швець, були цікаві і дуже корисні для здоров`я, після них у мене з`явилося відчуття легкості, я відчув приплив нової енергії .

Катя Лапюк. Сьогоднішній ранок був цікавий, отримала багато позитивних емоцій. Хочу, аби таких зустрічей було якнайбільше!

Майстер-клас проводив Олег Швець – спеці­аліст з адаптивної фізичної культури, президент Острозького молодіжного клубу «Здрав будь», керівник організаційного розвитку  Рівненської обласної молодіжної організації «Фонд молоді­жних ініціатив «Крила».

На завершення хочеться звернутися до однолітків, всіх поміркованих жителів міста, а також усіх бажаючих приєднуватися до оздоровчого громадського руху, адже наше здоров’я  визначає  наш завтрашній добробут.

Олександр Білоус,

керівник ініціативної групи