«Ми повинні працювати не як чиновники, а як менеджери»

Це ствердження з вуст міського голови Нетішина Олександра Супрунюка звучало і як лейт­мотив щоденної роботи управлінців апарату виконавчої влади, і як кредо, яке веде до європейських стандартів. Особливо актуально звучав вислів напередодні Дня місцевого самоврядування, який в Україні відзначається 7 грудня. Зазвичай, підбиваються підсумки реалізованих завдань, оговорюються проблемні аспекти, окреслюються нові цілі, які визначатимуть напрямок на наступний рік.

У форматі певного звіту відбулася зустріч місцевих ЗМІ з очільником міста цього тижня. Насамперед, він наголосив, що як і у всій державі, в нашому місті, і зокрема в апараті органів місцевого самоврядування, проводиться реорганізація структури виконавчого комітету, зміна функцій і підходів до роботи. Також приводиться у відповідність до сучасних стандартів нормативна документальна база, впроваджується електронний документообіг. «Сьогодні обличчя нашого виконавчого комітету – це молодь, яка прагне вдосконалюватися. Це свіжий погляд, свіже бачення та енергія у вирішенні щоденних завдань», - підкреслив міський голова.

Здійснюється ряд серйозних кроків, як того вимагає закон, у медико-санітарній частині Нетішина в плані створення окремого підрозділу первинної медичної санітарної ланки. Це пов’язано, насамперед з тим, що у разі невиконання цих кроків можна втратити близько 6 млн грн субвенцій з державного бюджету на первинну медичну допомогу. Наразі активно залучається приватний бізнес у сферу надання медичних послуг, аби люди мали вибір щодо якості і прохо­дження спеці­алізованих досліджень. Зокрема на базі міського лікувального закладу встановлюється обладнання, що дозволяє провести МРТ. Це дороговартісне обладнання, профінансувати яке ні міському, ні обласному бюджетам не під силу.

Не обминув увагою Олександр Супрунюк і ситуації навколо мистецької галереї «Арт-Пласт». За його словами, цим питанням спекулюють в місті, проте наразі мова йде не про закриття і знищення виставкової зали, а про розширення та перенесення її території в інше пристосоване місце. Як варіант – додаткові приміщення в Палаці культури, проте все це вивчається, остаточного рішення ще ніхто не приймав. «Культуру до культури, а в тому приміщенні, що ймовірно звільниться, планується розширити територіальний центр для надання безкоштовних послуг інвалідам та людям похилого віку, малозахищеним верствам населення. Адже терцентр виграв грант у понад  300 тисяч грн, на які закуплено обладнання, яке немає змоги розмістити в нинішньому приміщенні закладу.

Ще один напрямок, над яким працюють в місті, - пошук альтернативи у вирішенні проблеми зі сміттям. Старий полігон уже переповнений, є можливості для відкриття нового. Для вивчення досвіду польських сусідів  озвученого питання міський голова цього тижня відвідав сусідню державу.

Як і всі містяни, Олександр Супрунюк споді­вається на добудову нових потужностей на Хмельницькій АЕС, адже Нетішин втрачає демографічні позиції міста молодих людей, а технічна еліта, яку формують випускники профільних вузів, завжди була гордістю міста-супутника.  Тому зацікавлення молоді, створення привабливих умов для проживання, можливостей для відкриття приватного бізнесу – першочергове завдання, яке за один рік не вирішити.

Тетяна Степанюк