Модернізовано системи

Під час проведення ремонтної кампанії на першому енергоблоці Хмельницької АЕС працівники управління капітального будівництва взяли активну участь у проведенні реконструкції та модернізації обладнання,  важливого для безпеки.

Попередньо було вибрано постачальника проектної документації та оформлено відповідний договір. Остаточний проект пройшов процедури узгодження зі спеціалістами реакторного цеху, цеху  теплової автоматики та вимірювань, які є власниками обладнання, що готувалось до реконструкції та модернізації.

За словами інженера монтажного відділу Богдана Волянського, основні роботи були виконані на першому та третьому каналі безпеки: у трубопроводі низького тиску системи аварійного охолодження зони було встановлено два регулюючих клапани, також змонтоване  автоматичне дистанційне управління АСУ ТП. Контроль за виконанням ремонтних робіт здійснювався цілодобово як працівниками монтажного відділу управління капітального будівництва, так і відповідальними особами реакторного цеху. Модернізоване обладнання вже прийнято в дослідну експлуатацію.

На знімку: інженери монтажного відділу Богдан Волянський та Ганна Яремчук обговорюють завершальну стадію підготовки технічної документації.

Фото Олександра Шустерука