Музей і ХАЕС

Тісна співпраця існує між міським краєзнавчим музеєм та  працівниками станції. В стінах музею та  мистецької галереї „Арт - ПЛАСТ” демонструвались  виставки  художніх і фоторобіт  Н. Летнянчин, Г. Гончарук, О. Балагуріної, С. Ремнякова, М. Власика та інших працівників станції.

Неодноразово творчі ідеї О. Шустерука знаходили втілення в життя з допомогою музейників, чому свідчення виставки: шкіряних виробів,  грамплатівок,  дембельських альбомів „Сто днів до наказу” тощо.

Цікавою і різнобарвною виявилась виставка „Світ захоплень працівників ХАЕС” – у стінах музею (2006). Виставка фоторобіт членів спілки журналістів Хмельниччини „Під прицілом об’єктива”(2007) дозволила багатьом відкрити для себе таланти наших земляків, зокрема В. Валуєва.

Об’єднати нетішинців змогла виставка світлин „Наш сімейний фотоальбом”, зініційована С. Ремняковим, що проходила у стінах мистецької галереї у 2009 році.

Щороку інформцентр ХАЕС органі­зовує виставку робіт учасників конкурсу та проводить підбиття підсумків з нагородженням переможців у виставковій залі музею (Виставки проходили під назвами: „Атомна енергетика і ми”, „ХАЕС – розвиток заради майбутнього”, „Моя сусідка – Хмельницька АЕС”). Завдяки співпраці інформцентру та музею експозиції нетішинського краєзнавчого побачили і школярі, і студенти, і працівники освіти, органів місцевого самоврядування та інших установ регіону.

Працівники ЗМІ часто відвідують музейні заходи та популяризують роботу музею в просторі міста. Вони постійні учасники  відкриття виставок, тематичних вечорів, засідань творчої студії „Літературна кав’ярня”.

Працівники станції з числа  чорнобильців надають матеріали, залишають спогади для формування бази даних про події, пов’язані з Чорнобилем.

Краєзнавчим музеєм була організована виставка до 15 річниці пуску 1-го енергоблока ХАЕС. Демонструвалась виставка і до 10 річниці Українського ядерного товариства. У 2004 році у музеї проходила тематична виставка „Другий енергоблок Хмельницької АЕС: кроки до пуску”, а в холі Палацу культури музейники розмістили фото із фондів музею: виставка мала назву „З днем наро­дження, енергоблок №2”. Окрім цього у тому ж таки Палаці культури були представлені фотороботи С. Ремнякова – „Від енергії атому до енергії творчості”.

П’ять років по тому у стінах закладу також було розгорнуто виставку „Перший ювілей” (до 5-річчя пуску 2-го енергоблока ХАЕС) (2009).

Протягом років співпраці у музейній вітальні неодноразово відбувалися зустрічі з місцевими енергетиками та, навіть, династіями енергетиків.

Остання неординарна подія, що відбулася у стінах мистецької галереї – відкриття виставки Павла Шами – жителя м. Кузнецовська „Арт-зона Полісся”.

Сотні відвідувачів музею відгукуються з вдячністю за можливість познайомитись з історією нашого краю, кроками будівництва ХАЕС, людьми Нетішина.