На Хмельницькій АЕС пройшла нарада з впровадження автоматизованої інформаційної системи підтримки оператора

З 12 по 23 травня цього року на Хмельницькій АЕС проходила робоча нарада за проектом: «Розробка та впровадження автоматизованої інформаційної системи підтримки оператора на основі алгоритмів симптомно-орієнтовних аварійних інструкцій» (АІС СОАІ).

В нараді взяли участь, експерти з проектів інформаційних систем ТОВ «Вестрон» та фахівці Хмельницької атомної станції.

Проект передбачає відмову від ряду паперових процедур за допомогою автоматизованої інформаційної системи підтримки оператора, що дозволить вдосконалити роботу оперативного персоналу.

Впровадження даної системи на повномасштабному тренажері (ПМТ) блочного щита управління (БЩУ) дозволить проводити підготовку персоналу швидше та ефективніше.

Нинішня зустріч на ХАЕС органі­зована для проведення комплексного тестування електронних СОАІ на тренажері щита управління. В рамках наради експерти з проектів інформаційних систем ТОВ «Вестрон» провели також навчальний курс для інструкторського персоналу навчально-тренувального центру Хмельницької АЕС.

Реалізувати даний проект передбачається в декілька етапів. Перший – розробка та впрова­дження даної системи на повномасштабному тренажері БЩУ.

Після детальної  перевірки на ПМТ буде вирішуватися питання щодо реалізації автоматизованої інформаційної системи підтримки оператора на першому енергоблоці Хмельницької АЕС.