З нагоди 15-річчя  енергокомпанії  видруковано буклет «Спортивна гордість НАЕК «Енергоатом», у якому проілюстровано досягнення атомників у цій сфері життя. Керівник компанії Юрій Недашковський у передньому слові вказує, що «з перших днів існування НАЕК «Енергоатом» усіляко підтримує розвиток фізичної культури серед своїх працівників та жителів міст-супутників АЕС України. Ми переконані, що саме фізкультура та спорт здатні не тільки суттєво впливати на покращення фізичного і морального стану працівників, духовно їх збагачувати, але й допомагають згуртувати людей різного віку, покращувати мікроклімат у колективі, організовувати якісне дозвілля», - констатує Юрій Олександрович. 

Голова ППО ДП НАЕК «Енергоатом» Олексій Лич з свого боку вказує, що «на честь наших кращих спортсменів  - вихованців фізкультурних організацій – звучить Гімн України та піднімається Державний прапор на чемпіонатах світу та Європи, Олімпійських іграх. За цим стоїть не тільки щоденна титанічна праця спортсменів, виснажливі тренування і жорсткий режим спорту, а й відданість своїй справі  та високий професі­о­налізм наших кращих тренерів і спеціалістів».

Отже нині в компанії працює понад 150 кваліфікованих  дипломованих спеціалістів з фізичної культури. Серед них чотири заслу­жені працівники фіз­культури і спорту, вісім за­служених тренерів України, понад тридцять тренерів вищої категорії. За 15 років у фізкультурних організаціях компанії виховано двох Олімпійських чемпіонок    (Г. Пундик, О.Жовнір), бронзового призера  (В. Сидоренко), учасників Ігор    (Д. Недашковська, О. Штурбабін, А. Мушик, Г. Дзеркаль, Вал. Си­доренко), 32 майстри спор­ту міжнародного класу та понад 120 майстрів спорту.

Компанія повністю фі­нан­сує діяльність чотирьох дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у яких опановують ази фізичної культури і            залучаються до занять спортом понад 3,5 тисячі дітей. Краща з поміж інших - КДЮСШ ВП ХАЕС. У 2010 році школа посіла друге місце у Всеукраїнському огляді – конкурсі дитячих спортивних шкіл. Тут виховано двох Олімпійських чемпіонів, дев’ять заслужених майстрів спорту (з 10 по компанії!),  24 (з 32) майстри спорту міжнародного класу і 70 майстрів спорту. Надзвичайно приємно перерахувати заслужених майстрів спорту, на честь яких піднімались прапори держави на найвищих світових спортивних форумах – Олімпіадах, чемпіонатах світу, Універсіадах, Європейських першостях. Це  фехтувальники Олег Штурбабін, Дмитро Бойко, Галина Пундик, Ольга Жовнір, самбісти Руслан Задворний, Юрій Пилипчук, Дмитро Бабійчук, пауерліфтингери Олена Дмитрук та Тетяна Скрипка. В цей ряд найтитулованіших вклинився вихованець запорізької боксерської школи Володимир Сидоренко.

В буклеті розповідається і про матеріальну базу для занять спортом. На Запорізькій АЕС це Будинок спорту ДЮСШ, плавальний басейн на п’ять ванн, водноспортивна база, комплекс спортивних майданчиків парку відпочинку ім. 60-річчя Перемоги,   плавальний басейн та спортивні майданчики санаторію-профілакторію.

Спортивна база рівнен­ської АЕС складається із стадіону з п’ятьма футбольними полями та шістьма майданчиками, плавального басейну «Енергетик», реабілітаційно-оздоровчого комплексу, кінноспортивної бази спортивно-технічної станції, стрілецького тиру, спеціалізованих залів боротьби, боксу, важкої атлетики, аеробіки, тенісних кортів, спортивного залу Будинку культури.

Южноукраїнці мають спорткомплекс «Олімп», плавальний басейн, стадіон, три спортивні зали, шість спортивних майданчиків, оздоровчо-реабілітаційний центр «Іскра», стрілецький тир.

Нарешті в Нетішині є Палац спорту, стадіон, плавальний басейн, комплекс спортивних майданчиків тощо.

Буклет «Спортивна гордість НАЕК «Енергоетоам» ілюстровано фотографіями провідних спортсменів компанії, короткими довідками про досягнення атлетів. Крім цього подано розповідь про спортивне життя колективів атомних станцій, що входять до НАЕК «Енергоатом». І хоча на кожен колектив виділено однаковий ліміт сторінок, спортивне життя Хмельницької АЕС найоб`ємніше за здобутками. На базі нашої станції сформовано гандбольний колектив вищої ліги «Наек-Енергетик», у скарбничці якого вже є бронзові нагороди чемпіонату України. Нині це оновлений колектив, якому бракує досвіду, але є велике бажання удосконалення.

Наші фехтувальники, самбісти та пауерліфтингери входять до еліти українського спорту. Останнім часом на європейський та світовий олімп починають пробиватись боксери, гарні результати демонструють легкоатлети. Нетішинська футбольна школа підготувала кілька провідних гравців першої та вищої ліги. На базі ППО ХАЕС активно розвивається волейбол, баскетбол, плавання тощо.

Отже, Нетішин бере не числом, а вмінням.