Два дні поспіль Хмельницька АЕС приймала екскурсантів з числа освітян області. У вівторок, перебуваючи в Нетішині в рамках обласного семінару керівників вокальних і хорових колективів закладів освіти нашого краю, його учасники виявили бажання на власні очі побачити енергетичний об’єкт. Розповідь екскурсовода та відвідини машинного залу енергоблока № 1 допомогли більш предметно подивитися на роботу атомної електростанції, про що у багатьох дотепер були поверхові уявлення.

 

Наступного дня ХАЕС відвідали слухачі курсів підвищення кваліфікації вчителів фізики Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Звісно, що ця делегація була більш обізнаною, в силу специфіки своєї роботи, з процесом виробництва електроенергії. Та це не означає, що у гостей не виникало запитань. Під час екскурсії вони мали змогу зрозуміти моменти, які потребували роз’яснень фахівців-практиків. Віриться, що побачене і почуте педагоги використовуватимуть на уроках, доступно передаючи учням інформацію про принцип роботи енергетичного об’єкта на ім’я ХАЕС.

На знімку: учасники обласного семінару керівників вокальних і хорових колективів закладів освіти під час екскурсії на ХАЕС