Нехай не зникає добро!

Багато років поспіль Хмельницька АЕС є шефською організацією Кривинського будинку-інтернат для інвалідів і людей похилого віку та Берездівської спеціалізованої допоміжної школи-інтернат.

В рамках акції, приуроченої до Великодніх свят, комісією профкому ППО ХАЕС по роботі з дітьми та шефській роботі майже в повному складі була здійснена благодійна поїздка до підшефних закладів.

Для людей, що волею долі опинилися під кінець життя в спеціалі­зованому закладі, кожні відвідини, кожен прояв уваги і співчуття –  ціла подія. Ці люди потребують уважного ставлення, чекають слів підтримки у найважчу годину свого життя. Боляче було дивитись на старих людей, більшість з яких прикута до ліжка або інвалідного крісла. Кожному вручили невеликі подаруночки, пригостили пасками, вислухали їх і пообіцяли виконати особисті прохання.

Надалі шлях лежав до Берез­дівської школи-інтернат. Приїзду «нетішинців» тут завжди чекають з нетерпінням. Адже це завжди подія: це подарунки і солодощі, а також нагода поспілкуватись. Цього разу до заходу була запрошена і долучи­лась громадська організація «Міжнародний союз козаків» м. Нетішина. Силами козачат для дітей школи-інтернат було підготовлено концертну програму, вони продемонстрували виступ з бойового гопака, лунали пісні, а вдячні слухачі дарували виступаючим бурхливі оплески. А потім всі діти дружно грали у футбол, волейбо­л, фотографувались. І незрозуміло було -  де козачата з Нетішина, а де берездівці.

Кожна дитина отримала іграшку у подару­нок та шоко­ладку. До обід­нього столу були доречними смачні духмяні паски, спечені пра­цівниками їдальні №9, а для занять малюванням - альбоми, олівці, фломастери та інші канцелярські товари.

Працівники стан­ції відгукнулись на оголошену акцію і зібрали чимало речей, зокрема, одягу, взуття і навіть оргтехніки для підопічних. Загалом нашими працівниками були зібрані кошти у сумі 1112 гривень. Особлива подяка працівникам КТВ – 660 грн., УКБ – 200 грн., ЦВіК – 50 грн., профкому – 100 грн., КРДіШР – 102 грн., та всім, хто долучився до акції, виявив небайдужість до тих, хто цього потребує.

Будемо ж гуманними та чуйними, будемо здатними поважати інших, співпереживати їм, адже саме завдяки людській здатності безкорисливо прийти на допомогу іншим  у цьому світі не зникає добро­!

Рита Грицаєнко,

член комісії РДіШР