«Обличчям» мiжнародного фестивалю  стала студiйка нетiшинського «Вернiсажу» 

У Новояворівську, що на Львівщині, відбувся престижний міжнародний фестиваль «Молода Галичина-2012».  Його ведучою була наша землячка Юлія Сидорук.

Юля закінчила Острозьку ЗОШ №1 і активно займалась у Нетішинській студії естрадної пісні «Вернісаж», художнім керівником якої є Ольга Дячина. Під час навчання народився естрадний дует «Дабл Ю», до складу якого увійшла також нетішинка Юлія Бражук. Дівчата стали постійними учасниками різних мистецьких заходів у місті енергетиків та за його межами, практикували також і сольні виступи. Юлії Сидорук вдалося здобути низку перемог на різних фестивалях, дівчину помітили організатори  «Молодої Галичини».

Фестиваль «Молода Галичина» започатковано у 1992 році як регіональний захід. Але його популярність швидко зросла, дійство набуло міжнародного статусу. Сьогодні «Молода Галичина» - це мистец­ький центр молодіжної культури­ із численними виставками, концертами, конкурсними та шоу-програмами, ярмарками, екскурсіями, творчи­ми зустрічами, майстер-класами, телевізійними та театралізованими показами, виступами відомих зірок і юних талантів. Після участі у ньому здобули популяр­ність такі українські виконавці, як  Тіна Кароль, Катерина Бужинська, Ніка Ньютон, Катя Чілі та багато інших.

Цьогоріч учасниками фестивалю  були представники із 15 країн – Польщі, Грузії, Молдови, Білорусії, Росії, Казахстану, Замбії, Нігерії... Як і впродовж останніх років, журі фестивалю очолив народний артист України Олександр Злотник. Оцінювали майстерність Мар’ян Шуневич, Степан Галябарда, Юрій Антонюк, Тамара Павленко, представники з Італії, Туреччини, Болгарії, Молдови, Казахстану, Грузії. Неабияк пожвавлено глядачі зустріли повідомлення ведучих про те, що фестиваль «Молода Галичина» цього року увійшов у спілку найпрестижніших європейських конкурсів «WAFA». Сюжет про фестиваль демонструвався на Першому національному.

- Я не йняла віри, що таке може бути! – ділиться враженнями Юлія Сидорук,- бо збиралась їхати в якості вокалістки. Із нетерпінням чекала початку фестивалю, готу­валась до подорожі у Новояворівсь­к. Робила спе­ціальні вправи на артикуляцію мови, підбирала костюми, бо знала, що доведеться працювати шість днів, і кожного необхідно було бути іншою. Я знала про масштаби дійства та роботу, яку мені треба виконувати. Ведучою на фестивалі довелося бути вперше.

Після фестивалю інтерес до нашої землячки проявили гості із Білорусі, Юлія Сидорук одержала запрошення на міжнародний фестиваль «Белазівський акорд», який  проходитиме восени.

Олександр Шустерук