Квіти від нової команди


Засідання шістдесятої (позачергової) сесії Нетішинської міської ради VI скликання вже історія. Вісім питань, включаючи «Різне», увійшли до її порядку денного.

Насамперед вдалося дізнатися, хто віднині найближче робоче оточення нещодавно обраного міського голови Олександра Супрунюка. Це Петро Скиба –його перший заступник та Тетяна Захаревич-Любченко – заступник, якому дістався гуманітарний напрямок. На посаді керуючого справами виконавчого комітету Нетішинської міської ради затверджена Валентина Пашинська. Саме її не потрібно було представляти ні представникам депутатського корпусу, ні громадськості, та й керувати справами виконкому міськради для неї справа звична. Двом іншим довелося детально переповісти свої біографії, аби присутні змогли дізнатися про них якомога більше. Петро Скиба – із військових. Закінчив Київське суворівське училище, тоді – з золотою медаллю вище танкове командне, потім – Академію Збройних Сил України і дещо пізніше міжрегіональну Академію управління персоналом (факультет «Економіка та управління бізнесом»). У лавах Збройних Сил України побував на багатьох відповідальних посадах, у тім ряду – в Іраку. В активі Петра Павловича досвід державного службовця – від 2007 до 2010 року він очолював сектор з питань внутрішньої політики та відділ з питань надзвичайних ситуацій Славутської РДА. Одружений, має двох синів.

Тетяна Захаревич-Любченко за першою вищою освітою – вчитель-філолог, за другою – практичний психолог у галузі народної освіти. Працювала на різних посадах в Острозі, а впродовж п’яти заключних років минулого століття – методистом Нетішинського міського відділу освіти. За її плечима також успішна підприємницька діяльність в компанії «Ейвон». Від 2004 року Тетяна Василівна займається приватною психологічною практикою. Бере активну участь у спеціальних проектах. Також вона – член координаційної ради Товариства підприємців «Край». Заміжня, має двох дітей.

Перший заступник та заступник міської голови зможуть приступити до своїх прямих обов’язків після проходження спеціальної перевірки.

Одним із прийнятих рішень припинені повноваження їхніх попередників – Володимира Ковальчука, Миколи Яцюка та Алли Чернати. Символічно, що щойно затверджені представники нової команди вручили їм букети квітів на знак вдячності за їх діяльність, а головуючий на засіданні Олександр Супрунюк при цьому додав: «Велика подяка цим людям, і, думаю, що ми їх не втратимо як цінних працівників для міста».

Затвердили депутати міськради і персональний склад виконавчого комітету міської ради чисельністю 13 осіб. До нього увійшли Олександр Супрунюк як міський голова, Олександр Марчук як секретар міської ради, а також новообрані заступники міського голови та керуючий справами виконкому. Решта – це Валентина Кравчук – начальник фінансового управління виконавчого комітету міської ради, Микола Заремський – голова профспілкової організації ЗОШ I-III ступенів № 1, Ліля Крайчинська – член ГО ТП «Край», Ігор Опруненко – лікар-стоматолог ДЗ «СМСЧ № 4», Василь Пундик – голова Нетішинської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціорналістів), Олег Рахлінський та Альвіна Шестак – заступники генерального директора ВП «ХАЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» відповідно з капітального будівництва та з економіки та фінансів, Олександр Степанюк – заступник голови правління ПАТ «УБ ХАЕС» з персоналу.

Міському голові Олександру Супрунюку присвоєний 7 ранг посадової особи місцевого самоврядування 3 категорії посад, а також згідно з чинним законодавством встановлені відповідні надбавки, виплати тощо.

Виступити у «Різному» бажаючих не знайшлося.

Богдан Фединчук