Оновлено мiсцевий осередок УкрЯТ

Українське ядерне товариство, як і решта громадських організацій України, перереєстровує статутні документи відповідно до нових законодавчих актів. Принаймні, відтепер членами Товариства можуть бути лише індивідуальні особи, тоді як до цього у організацію могли входити колективні члени. 25 років діяльності УкрЯТ (а воно сформувалось організаційно у другій половині 1992 року)  позначені чималими досягненнями, адже Товариство видавало власний журнал, проводило фестивалі і конкурси, КВН, брало участь у міжнародних симпозіумах, громадських акціях тощо. Головна мета Товариства, яке об’єднувало і об’єднує  знаних вчених, фахівців, викладачів, студентів, робота яких пов’язана з галуззю атомної енергетики, ядерними дослідженнями або сумі­жними галузями, - сприяти формуванню об’єктивної громадської думки і довіри людей до мирного атома. Це завдання залишається пріоритетним і для оновленого складу Товариства. Зазначимо, що вже багато прихильників УкрЯТ перереєструвалось і отримало посвідчення нового зразка, як, приміром Михайло Гук – голова профкому ХАЕС, ряд молодих працівників станції.

У вівторок у Палаці культури зібрались активісти Товариства, аби згідно зі статутними вимогами створити первинну ланку УкрЯТ у Нетішині.

Слово взяв генеральний директор ХАЕС Микола Панащенко, який конкретно окреслив коло завдань, що стоять перед Товариством на сучасному етапі. Він зазначив, що атомна енергетика вимагає системних знань, колективних дій, спільних напрацювань щодо захисту здобутків у ядерній сфері і закликав присутніх відстоювати інтереси галузі всіма доступними способами, у тому числі через громадську організацію, якою є Українське ядерне товариство. УкрЯТ залишається організацією, що формує громадську думку, відстоює найважливіші цінності атомної енергетики країни, формує майбутню еліту галузі.

Серед головних напрямків  на нинішньому етапі є створення ефективних каналів комуні­кації з центральними органами влади та профільними міністерствами; створення експертної ради, яка займатиметься аналізом законопроектів, рішень органів влади, що безпосередньо стосуються атомно-промислового комплексу; поглиблення спільної діяльності з профспілками; співпраця з профільними громадськими організаціями тощо.

В ході зборів були висловлені зауваження щодо підготовки до установчого зібрання, добровільності вступу у організацію. Зрештою були запропоновані кандидатури голови осередку. Підрахунок голосів виявив лідера. Головою осередку ГО УкрЯТ обрали Віктора Демидюка, заступником – Олександра Хомича.

Українське ядерне товариство відкрите для усіх, хто бажає відстоювати інтереси галузі та окремих підрозділів ядерної енергетики,  кому не байдужа доля майбутнього цієї галузі.

Фото Віктора Гусарова