ОНОВЛЕНІ СИСТЕМИ ПІДВИЩАТЬ БЕЗПЕКУ

На першому енергоблоці ХАЕС службою системи управління захистом (СУЗ) цеху теплової автоматики та вимірювань спільно з підрядними організаціями  МУ-13 і «ПладСистеми» проведено заміну приводів системи управління захистом реактора, які вичерпали строк експлу­атації, на нові, виготовлені фірмою «Шкода».

Виконано роботи із заміни силових та контрольних джгутів, які використовуються для управління приводами органів регулювання систем управління захистом реактора та контролю їх положення.

У ході ремонтної кампанії також проведено адаптацію до роз’ємів, які розміщені на кільцевій шахті реактора, та приводів системи управління захистом реактора.

Паралельно велись роботи з модифікації програмно-технічного комплексу  системи групового та індивідуального  управління з запровадженням вдосконалених алгоритмів управління полем енерговиділення активної зони реактора.

До виконання ремонтних операцій на системах, які закріплені за цехом теплової автоматики та вимірювань, була залучена група майстра В. Гавенка. Всі роботи виконані на високому професійному рівні.

У колективі цеху теплової автоматики та вимірювань майстра Віталія Анатолійовича Гавенка знають як грамотного спеці­аліста та хорошого організатора.

На знімку: майстер групи з ремонту системи групового та індивідуального управління Віталій Гавенко.

Фото  Валерія  Валуєва