Стабільність колективу залежить від багатьох чинників. Чи не першу скрипку грає вміле управління кадрами. У навчально-тренувальному центрі ХАЕС на цьому поприщі вдалося досягти гарних результатів. Сьогодні НТЦ в числі кращих серед аналогічних установ в атомній енергетиці держави. За­провадження ефективних методів підготовки персоналу неодноразово відзначали міжнародні експерти під час численних візитів на проммайданчик нашої електростанції. Але найбільшим надбанням    навчально-тренувального центру є висококваліфіковані працівники, більшість з яких свій професіоналізм попередньо продемонструвала на виробництві.

Як свідчить досвід, для повно­цін­ної та успішної роботи одних лише виробничих інструкцій та   поло­жень недостатньо, чимало залежить і від психологічної налаштовані кожного члена великого колективу. Саме у цьому напрямку сконцентрована робота цехового профспілкового комітету навчально-тренувального центру. Про його діяльність була оприлюднена інформація під час звітних зборів у цеховій профспілковій організації підрозділу.

Для профспілкових активістів навчально-тренувального центру важливим є створення в колективі нормальної психологічної атмосфери, яка б сприяла налаштуванню до виконання важливих виробничих завдань. Насамперед це пов’язано із організацією дозвілля, лікування та оздоровлення. За сприяння цехового комітету торік 36 працівникам було виділено путівки у санаторії, ще 30 мали змогу відвідати Будинки відпочинку, а 7 представників підрозділу скористались нагодою одержати путівки вихідного дня.

Хороші відгуки можна почути й про організацію відпочинку дітей працівників навчально-тренувального центру. Для їх оздоровлення виділено 12 путівок. Ось як прокоментувала своє ставлення до цього інструктор  загальної підготовки  персоналу Галина Гайдукова:

- Діти працівників електростанції мають змогу оздоровитись у таборах відпочинку. Моїй доньці сподобалось перебування у дитячому санаторно-оздоровчому комплексі «Агатівка», який знаходиться у Гощанському районі Рівненської області. Там створені хороші умови для відпочинку та оздоровлення. Обслуговуючий персонал постійно дбає про організацію цікавих заходів. Крім цього діти під постійним наглядом вихователів та медиків. На хорошому рівні й харчування. Великою перевагою є те, що до «Агатівки» зовсім недалеко. Моя донька має бажання ще раз відвідати цей дитячий заклад.

У звіті про роботу цехового комі­тету, який перед персоналом під час зборів оприлюднив заступник його голови Сергій Танцюра, також йшлося про такі напрямки профспілкової діяльності, як контроль ходу виконання колективного договору, вирішення житлово-побутових проблем працівників, розгляд заяв і оформлення клопотань на виділення матеріальної допомоги.  Багато  успіхів у організації змістовного відпочинку працівників нав­чально-тренувального центру. Сергій Танцюра відмітив, що у колективі  чимало творчих та активних працівників, які беруть на себе основну ношу проведення культурно-мистецьких заходів до різних свят. Найбільше себе проявили Марина Іванюк, Віктор Ройко, Олександр Марунко.

Хороші успіхи й у фізкультурно-масовій роботі. Вперше за всю історію участі у загальностанційних спартакіадах команда навчально-тренувального центру спільно із командою реакторного цеху торік виборола друге місце. У напружених поєдинках проходять спарта­кіади серед відділів підрозділу. Кількість охочих позмагатись на спортмайданчиках постійно збіль-шується. Це сприяє насамперед пропаганді здорового способу життя. На цьому поприщі хороші напрацювання у голови спортивно-масової комісії профкому Степана Пенчука, який два роки тому започаткував на ХАЕС такий вид активного відпочинку для працівників, як сплав на човнах по ріці Горинь (на знімку). У цих акціях взяли участь представники різних підрозділів. Торік Степан Григорович для його популяризації організував подорож на човнах для представників місцевих ЗМІ. У цій акції взяли участь і журналісти газети «Перспектива».

У реалізації спортивних та культурних заходів важлива підтримка керівництва підрозділу. Керівник навчально-тренувального центру Володимир Ісупов зацікавлений у тому, щоб його підлеглі мали змогу постійно вдосконалюватись. Профспілкові активісти завжди знаходять підтримку. Плодами співпраці задоволена й голова цехкому Любов Білошицька. Є впевненість, що цьогоріч вдасться реалізувати не менш значимі соціальні та спортивно-масові проекти. Це сприятиме й налагодженню нормального виробничого процесу.

Позитивних рішень у  колективі навчально-тренувального центру чекають від конференцій трудового­ колективу та профспілкової організації ХАЕС, на які підрозділ делегує своїх представників.

Олександр Шустерук

На знімку: заступник голови цехкому профспілки Сергій Танцюра ознайомлює із проектом організації спортивних змагань інструктора загальної підготовки персоналу Галину Гайдукову.