Питання заполітизоване, проблему перебільшено

На спільній нараді представників Атомпрофспілки з міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком, яка відбулася 14 вересня, порушувалося питання корпоратизації ядерної галузі. Відзначалося, що відбувається штучна політизація цього процесу, особливо на місцях. На думку Голови  Атомпрофспілки Валерія Матова, така ситуація створилася через брак конкретної і достовірної інформації на цю тему безпосередньо у трудових колективах. Міністр запевнив, що проблеми перебільшено, пообіцяв відкритості у проведенні реорганізації, а коли дійде до корпоратизації, він докладе усіх зусиль, аби процес відбувся «цивілізовано».

Внаслідок обговорення прийнято рішення про створення робочої групи з числа міністерських працівників, відповідальних за розвиток ядерної галузі.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ю.Бойко під час наради зазначив, що проекти нормативно-правових актів з даного питання знаходяться в початковій стадії розробки.

В даний час розробляється проект Закону Україну «Про особливості корпоратизації «Укренерго», який буде взято за основу аналогічного Закону України по ДП НАЕК «Енергоатом» з урахуванням особливостей функціонування атомних об’єктів. Питання приватизації атомних електростанцій України наразі не є актуальним і ніколи не піднімалось.