Не тiльки з мiкрофоном та клавiатурою

Вісімнадцята спартакіада журналістів Рівненської області цьогоріч зібрала сім творчих колективів з обласного центру, смт Березне, Смиги, Острога і… Нетішина. Вдруге поспіль команда журналістів нашого міста демонструвала свої навички не лише за письмовим столом, але й за столом тенісним, на майданчику для перетягування линви, у шахово-шашковому протистоянні тощо. Третє загальнокомандне місце – прекрасний результат, враховуючи віковий склад нашого колективу. Зауважимо, що й збірна НСЖУ Рівненщини, яка стала другою у командних змаганнях, складалась переважно із журналістів, за плечима яких 35-40 років трудового стажу. Острожани, котрі другий рік поспіль тріумфують у змаганнях, привезли турнірних бійців віком до тридцяти років. Як мовиться, антропометричні дані цього колективу переважають габарити старших турнірних бійців.

Однак по порядку. Спортивно-оздоровча база «Олімпієць» с. Хрінники Демидівського району розташована на березі гарного штучного озера. Гідроелектростанція причаїлась при самому в’їзді у зону відпочинку і нічим не видає, що саме заради неї і створювалась штучна водойма. Далі – лісова зона вздовж озера, у якій за незрозумілою архітектурою прилаштовано будиночки, крамниці тощо.

Ми поселились у крайньому до огорожі і лісу будиночку. Оскільки  змагальний період  - субота та неділя, то завзяті рибалки з нашої групи швиденько налаштували вудки і заходились ловити місцеву рибу. Решта  журналістів-спортсменів розпалювала вогнище, готувала вечерю і сподівалась на наваристу уху…

У суботу голова журналістської організації Рівненщини Дмитром Тарасюк разом із спортивними функціонерами на урочистій лінійці оголосив про початок єдиноборств.

Ми могли виставити команду з п’яти бійців. Відтак за «ордени та медалі» боролись Петро Войтович, Олександр Шустерук, Віктор та Ольга Гусарови і Сергій Домашин.

Лише Сергій, виступаючи у шахах, не приніс залікових очок у командний залік. Решта – вибороли чотири золотих, дві срібні і дві бронзові нагороди. Петро Войтович у підніманні гирі був непереможним. Автор цих рядків цього року здобув у цій дисципліні бронзову нагороду проти минулорічної золотої. Річ у тому, що вечірня уха була напрочуд смачною і з вагової категорії до 90 кілограмів довелось перейти у вагу понад дев’яносто, де суперники не з слабаків.

На шахівниці доля знову звела із майстром цієї гри Миколою Фоменком. Відтак – поборовся за третє місце, і був відзначений бронзовою нагородою. Минулого року у шашках відзначився Олександр Шустерук, а цього разу виборов срібло у рукоборстві. Не досягнуто також нашого попереднього успіху, коли Петро Войтович тріумфував у тенісі. Тут був неперевершеним наш давній товариш і один  з ілюстраторів різноманітних книг про ХАЕС Анатолій Похилюк.

Найбільше залікових очок принесла нетішинцям Ольга Гусарова. Вона перемогла суперниць у шашковій і шаховій  дисциплінах, а під завісу змагань випередила усіх суперниць у дартсі.

Найвидовищнішим видом не даремно вважається перетягування линви. У першому двобої ми легко здолали супротив команди рівненського телебачення. А от другий мікроматч заставив повпиратись, як мовиться, зубами, бо міцна збірна НСЖУ Рівненщини була на кілограмів п’ятдесят важча за наш колектив. Проте, ми вигризли перемогу і зрештою завоювали друге місце.

Кубки, медалі, грамоти і гарний настрій – винагорода за два дні змагань.

А ще були пісні біля вогнища, гра у волейбол, спілкування з колегами.  Багато вражень приносять подібні заходи. Цього року Хмельницька обласна організація НСЖУ планує започаткувати свій чемпіонат. І нехай він стане традиційним, як у наших колег.

Віктор Гусаров

Фото Анатолія Похилюка