Шаблi до бою!

Настало літо, проте не для всіх воно принесло відпочинок. У провідних спортсменів продовжується підготовка до важливих стартів. Принаймні попереду найвідповідальніший старт у нетішинця Дмитра Бойка, який пробився на Лондонську олімпіаду і матиме змогу поборотись за нагороду з кращими шаблістами світу.

А решта нетішинських фехтувальників планомірно відпрацьовує удари під час різноманітних змагань. Зокрема у Дніпропетровську на Кубку України вихованці Валерія та Ольги Штурбабіних виступили традиційно сильно. Олег Штурбабін в індивідуальних змаганнях посів другу сходинку п’єдесталу пошани, Дмитро Бойко та Олександр Торчук «вмостились» на бронзовій сходинці. А всі разом, плюс Дмитро Пундик, вони святкували перемогу у командних змаганнях.

Без лідерів виступала жіноча команда нетішинок, однак Ірина Щукла, Марія Цимбота, Анастасія Бережна та Надія Козак зуміли дістатись бронзи.

У Братиславі на юнацькому чемпі­онаті Європи нетішинські шаблісти були сьомими (Євген Аулов, Станіслав Конопацький та Віктор Тарикін), а дівчата вибороли шосте місце (Аліна Комащук і Олена Вороніна тренуються у В.Штурбабіна). До речі, Вороніна у Братиславі в індивідуальному заліку стала чемпіонкою, а ще одна колишня вихованка нетішинської шаблістської школи  Ірина Айзе-Кравчук, яка виступає нині за Туреччину, завоювала бронзу, перехитривши у чвертьфіналі подругу Аліну Комащук.

Віктор Павлов

На знімку: заслужений майстер спорту України Дмитро Бойко в залі спорткомплексу ХАЕС