На ХАЕС проведено рейд інспекторського складу ДПЧ-7 об’єктами, де ведуться важливі ремонтні вогневі роботи. Головний державний інспектор Павло Гвоздяр та старший інспектор Віктор Вознюк оглянули територію пуско-резервної котельні, звернувши увагу на наявність  первинних засобів пожежогасіння. Також перевірено документи у працівників підприємства «Атомремонтсервіс», які засвідчують право  допуску до вогневих робіт. На місці ремонту тре­тього котлоагрегата зараз здійснюється підготовка агрегатів до контролю металу.

Інспектори також  оглянули територію першого та другого машзалів. За словами головного державного інспектора Павла Гвоздяра, проведення рейдів попереджає передумови виникнення пожеж та загорянь на території проммайданчика ХАЕС. З початку року інспекторами ДПЧ-7 було погоджено більше 70 вогневих  робіт. Під час перевірок довелось заборонити проведення двох робіт, які виконувались із порушенням правил пожежної безпеки. У ході рейдів інспектори звертають увагу на забезпечення робочих місць первинними засобами пожежогасіння, проведення очищення території від займистих матеріалів, на наявність захисту легкозаймистих конструкцій від попадання іскор, а також на справність апаратури під час проведення ремонтних робіт. У ДПЧ-7 ведеться постійна робота з профілактики виникнення надзвичайних ситуацій на виробництві.

Наш кор.

На знімку: сташий інспектор Віктор Вознюк вивчає готовність до вогневих робіт слюсаря Руслана Ляшука та електрозварювальника Анатолія Дацюка, які працюють на підприємстві «Атомремонтсервіс»

Фото  Олександра  Шустерука