Представники Хмельницької АЕС взяли участь у Міжнародній науковій конференції

Працівники Хмельницької АЕС, члени відокремленого підрозділу Українського ядерного товариства (УкрЯТ) у м. Нетішин, взяли участь у IV Міжнародній науковій конференції «Перспективи впровадження інновацій в атомну енергетику».

Конференція відбувалася за участі представників Міністерства енергетики України, ДП «НАЕК «Енергоатом» та вітчизняних АЕС, фахівців Інституту проблем безпеки АЕС НАНУ, Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут», Інституту ядерних досліджень НАНУ, інших провідних наукових інститутів Національної академії наук України, Державного центру з ядерної та радіаційної безпеки, Національного університету «Одеська політехніка», СНВО «Імпульс», ТОВ «Енергобезпека Груп», ТОВ «Сістем Графіт Компані», інших підприємств та організацій галузі, а також науковців й експертів з Канади, Великобританії, Литви, Франції та інших країн.

ХАЕС представили голова осередку УкрЯТ у м. Нетішин, працівник цеху теплової автоматики і вимірювань Володимир Цибульський, начальник зміни блока Олександр Хомич та інженер відділу міжнародної співпраці і технічної допомоги Олег Стрембіцький.

Учасники конференції представили понад 40 фахових доповідей у рамках пленарного засідання та секційних панелей конференції. Велика увага в доповідях була присвячена питанням функціонування атомної галузі з урахуванням російської військової агресії в Україні, а також перспективам подальшого розвитку атомної енергетики та новим науковим розробкам.

У рамках конференції також було організовано 2 секційні панелі: «Інновації для підвищення безпеки АЕС» та «Інновації для сталого розвитку атомно-промислового комплексу». Їх робота була присвячена розробкам, інноваціям, науковим дослідженням та перспективним проєктам у сфері атомної енергетики.

Одну із секційних панелей «Інновації для підвищення безпеки АЕС» модерував представник ХАЕС Олександр Хомич.

Попри складну ситуацію в країні учасники конференції підтримали необхідність подальшого розвитку галузі як основи сталого розвитку національної економіки та енергетичної безпеки, реалізацію інвестиційних проєктів та проєктів нового будівництва енергоблоків АЕС України за сучасними технологіями.

Такі заходи об’єднують науковий потенціал галузі, яка є основою сталого розвитку національної економіки та енергетичної безпеки.

Власна інформація