Для оновлення турбiнного обладнання

У навчально-тренувальному центрі ХАЕС відбулась презентація обладнання швейцарської компанії «IMI NUKLEAR», яка спеціалізується на виготовленні обладнання для діючих АЕС. ЇЇ представник, регіональний менеджер Віталій Снхчян сказав, що сьогодні налагоджена співпраця з атомниками багатьох держав, обладнання постачалось на китайську АЕС Тайвань, Калінінську АЕС. Компанія також брала участь у тендері постачання обладнання на ЮУ АЕС і була визнана кращою.

Під час презентації, в якій взяли участь спеціалісти турбінного цеху та служби головного технолога ХАЕС, гості розповідали про обладнання, яке можна використовувати у ході реконструкції та модернізації турбінного відділення.

За словами начальника турбінного цеху Анатолія Куценка, на українських АЕС діє програма підвищення безпеки ядерних енергоблоків, яка передбачає поетапну реконструкцію та модернізацію обладнання, частина якого закріплена за турбінним цехом. Передбачено заміну швидкодіючих запірних клапанів, швидкодіючих редукційних установок скидання пари в атмосферу. Вони важливі для підвищення безпеки діючих енергоблоків. Інформація, яку надали представники іноземної фірми, буде ретельно аналізуватись спеціалістами нашої електростанції.

Олександр Шустерук

Фото автора