Інформаційне повідомлення № 374

 3 грудня 2012 року на Хмельницькій АЕС при виконанні робіт з використанням газоподібного азоту на енергоблоці №1 стався нещасний випадок, внаслідок якого загинув слюсар енергоремонтного підрозділу ВП ХАЕС. 

Причина загибелі – перебування в газовому середовищі с низьким вмістом кисню і високим вмістом азоту.

Два працівники цього ж підрозділу направлені до медичної частини. Їх стан стабільний. Загрози для життя і здоров’я немає.

Відповідно до «Порядку проведення  розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві» про даний випадок були проінформовані:  територіальні управління Держгірпромнагляду, Фонду соціального страхування від нещасних випадків, МНС, ДП НАЕК «Енергоатом», органи Держатомрегулювання. Створено комісію з розслідування нещасного випадку. Проводиться розслідування.

 Прокуратурою, органами внутрішніх справ ДП НАЕК «Енергоатом» й іншими державними органами виконуються відповідні дії згідно вимог  «Порядку проведення  розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві»  та інших нормативних документів.