Рибалкам посміхнулася фортуна

Більшість рибалок віддають перевагу можливості у спокійній обстановці спостерігати за поплавками, дзвіночками, навіть електронними сигналізаторами, щоб у певний момент не прогавити доторк до наживки примхливої риби. Серед цієї когорти захоплених є окрема категорія – спінінгісти. Це непосидющий народ - підуть, як мовиться, за гори, моря, проберуться через чагарники та очерети, щоб прудким  помахом вудлища закинути блешню і …обманути хижу рибу.

Попередньої суботи на берег водосховища електростанції вийшли члени «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС», які із спінінгом в руках прагнули довести свою майстерність. У змаганні зголосилось взяти участь двадцять дев`ять рибалок. Саме для них о 7 годині прозвучала команда «старт».

Риболовля, як і футбол, - відбудеться за будь-якої погоди. Зранку вітер не давав спокою воді, примушуючи її щораз вкриватися хвилями. Але добре, що не задощило під час змагань, бо рибалки – народ запасливий на водонепроникний одяг, але комфортніше працювати спінінгом без плаща.

Перша година риболовлі засві­дчила, що хижа риба не знехтувала можливістю пополювати на  менших за розміром «родичів» по водній стихії. Вона не здогадувалась, що «не все те золото, що блищить». Ті окуні, які в цьому засумнівались, опинились на гачку. Судді помітили, що «трофеї» з’явились у Івана Півторака, Сергія Ільющенкова, Олега Гея. Навіть на вигляд це були пристойні окуні. Але завжди приємно витягти із води «солідний» екземпляр. Білою заздрістю загорілися очі у рибалок, коли Валентин Апарін підводив до берега окуня вагою 785 грамів. Прилив адреналіну відчув і Кадим Каржау, коли розпочав боротьбу із прудкою рибиною, яка на 110 грамів була «худішою» від рекордної.

Відведений час на спортивну риболовлю швидко збіг. Судді розпочали процедуру зважування.

І хоча Валентин Апарін в особистому заліку й здобув найбільшого окуня,  його улов сягнув лише 935 грамів. Це третій результат. На 14 грамів кілограмову відмітку подолав Сергій Кубинський. Як виявилось, у нього було найбільше екземплярів – 9 штук. А лідером спортивної риболовлі судді визнали Олега Гечуна. Його улов заважив один кілограм 96 грамів.

Під час церемонії нагородження рибалки почули не тільки схвальні слова про свою рибальську майстерність, а й одержали призи. Не був осторонь змагань нетішинський підприємець Ігор Борі­йчук, внісши свою лепту у відзначення віртуозів спінінга.

Кілька років поспіль незмінним помічником в організації спортивної риболовлі є Анатолій Бєлокобильський, - він завжди ставиться відповідально до доручення бути суддею. Це й відзначив голова «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС» Сергій Онищук, вручивши йому спінінг американського виробництва.

За ходом спортивної риболовлі спостерігав голова профкому ХАЕС Михайло Гук. Йому рибалки-аматори вдячні за допомогу в організації цікавих заходів. Михайло Володимирович побажав погожих днин, вдалої риболовлі і запевнив, що профком і надалі буде підтримувати спортивну риболовлю серед членів станційного клубу.

Олександр Шустерук