Рибалки вміють відпочивати

Минулої суботи на водоймі, яка знаходиться в районі тепличного господарства, працівники дільниці з ремонту електродвигунів і генераторів електроцеху організували змагання зі спортивної риболовлі на «мормишку». Взяти участь у них зголосилось чотирнадцять чоловік. Перед початком змагань  Кадим Каржау розповів про правила проведення змагань. Було вирішено спор­тивну риболовлю проводити у два тури, згодом за їх результатами організувати фінальний турнір серед п’яти найкращих учасників. Організатори також акцентували увагу на дотриманні основних правил поводження на кризі.

Перші півтори години змагань засвідчили, що риба була не зовсім активною, бо біль­шість рибалок протягом першого часу бачили лише епізодичне клювання. Ситуація покращилась у другому турі.

Під час контрольного зважування виявили основних фіна­лістів. Найбільше риби упіймав Володимир Завадський – 546 грамів. Другий результат – 437 грамів, - у Юрія Савченка. Інші колеги продемонстрували скромніші улови. Василь Тихолаз зумів витягти з ополонки риби на 249 грамів. На кілька десятків грамів від нього відстали Олександр Гапончак, Сергій Вадець, Кадим Каржау.

Фінальна частина змагань виявилась напруженою, бо на демонстрацію хороших уловів було відведено лише півгодини. Тут свою майстерність проявив Олександр Гапончак, який  упіймав 164 грами риби. У Володимира Завадського «доробок» склав 97 грамів. Третій результат було зафіксовано у Юрія Савченка – 16 грамів.

Всіх переможців організатори нагородили грамотами, медалями та призами.

Під час організації спортивної риболовлі рибалки електроцеху не знехтували давньою традицією – дегустацією на березі смачної рибальської юшки, приготування якої було довірено Юрію Ющуку. В органі­зації змістовного відпочинку працівників дільниці з ремонту електродвигунів і генераторів також сприяли Микола Конченко, Віктор Кучер, Петро Кравець, Микола Новиков, Іван Горлачук, Юрій Чередниченко. Варто відзначити, що працівники електроцеху є активними учасниками змагань з різних видів риболовлі, які проводяться під егідою «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС», профкому ХАЕС і постійно виборюють призові місця.

Олександр Шустерук

Фото автора