Соціальний захист як життєва необхідність

19 лютого відбулися відразу дві звітні конференції Енергоатома – трудового колективу і профспілкова. Вперше за роки діяльності компанії атомники спілкувалися на цих зібраннях, послуговуючись відеозв’язком – перейти на такий режим роботи змушені були через карантинні обмеження, викликані пандемією коронавірусу. Але дистанційне спілкування не стало на заваді конструктив­ному обговоренню поточних питань й визначенню пріоритетних напрямків діяльності на майбутнє.

- У поточному році, на чому наголосив керівник Енергоатома Петро Котін, відкриваючи конференцію трудового колективу компанії,- такими будуть соціальний розвиток та підвищення добробуту її працівників.

Аналізуючи соціальні статті витрат НАЕК, він зауважив, що у 2020 році середньомісячна заробітна плата персо­налу компанії зросла на 24%, і це допомогло уникнути відтоку висококваліфікованих кадрів з атомних електростанцій. Протягом минулого року на утримання й експлуатацію об’єктів ЖКГ і соціально-культурного призначення у містах-супутниках АЕС та містах розташування відокремлених підрозділів Енергоатома було витрачено 350.7 млн гривень.

У своєму виступі Петро Котін подякував колективу Хмельницької АЕС за дострокове завершення ремонту на другому енергоблоці, що на місяць раніше запланованих термінів додало в Об’єднану енергосистему України 1000 МВт потужності та вирішило проблему дефіциту електроенергії на піку споживання.

Водночас він зазначив, що головним викликом для компанії залишається врегулювання ситуації на вітчизняному енергоринку, через розбалансування якого борг перед атомною генерацією  за вже поставлену електроенергію ста­новить близько 22 мільярдів гривень. «Наразі ми наполегливо працюємо над погашенням заборгованості перед НАЕК та забезпеченням своєчасних і повних поточних розрахунків за електроенергію, яку виробляють АЕС. Впевнений, що нам вдасться вирішити ці проблеми та забезпечити у 2021 році надійне і безпечне виробництво електроенергії», - підкреслив очільник Енергоатома.

Своїми враженнями від обох конференцій поділився днями із станційними журналістами голова профспілкової організації Хмельницької АЕС Михайло Гук.

- Основним, серед винесених на обговорення делегатів питань, було продовження  діючого Колективного договору – соціальної Конституції атомників, за якою ми жили впродовж 2019-2020 років,- на наступний період. Голосування на конференції трудового колективу Енергоатома було одностайним – Колдоговір у нинішній редакції з незначними змінами та доповненнями залишатиметься чинним у 2021-2022 роках, гарантуючи соціальний захист працівників компанії.

Голова профспілкової організації Олексій Лич наголосив, що в минулому році адміністрація компанії досягла неможливого: «Фінансова ситуація, в якій Енергоатом опинився через незалежні від нього зовнішні чинники, не залишала нам надії на стовідсоткове виконання Колдоговору. Але незважаючи на всі негативні фактори, завдяки спільній роботі адміністрації та профспілок, а головне – єдності багатотисячного колективу, ми досягли фантастичного результату: соціальні статті Колдоговору виконані більш ніж на 100%».

Серед складнощів, які переживала в минулому році профспілкова організація, про що йшлося на профспілковій конференції, де про роботу в минулому році прозвітував Олексій Лич, проблема з організацією повноцінного дитячого оздо­ровлення. Адже через карантин закривалися санаторії, пансіонати та будинки відпочинку. Зауважу, що на Хмельницькій АЕС навіть за таких непростих умов вдалося оздоровити всіх бажаючих в дитячому таборі «Водограй», що на Закарпатті. І на кожному майданчику, на кожній АЕС, виходячи з наявних можливостей, шукали шляхи пом’якшення ситуації, аби члени трудового колективу і їх сім’ї якомога менше відчули на собі негативний вплив пандемії на розмірене життя.

Конференція затвердила виконання кошторису надходжень профспілки у 2020 році і прийняла кошторис на поточний рік, на щастя, дещо  більший від попереднього, оскільки відбулося зростання фонду оплати праці колективу компанії. Відтак сподіваюся, що всі планові завдання у нинішньому році також вдасться виконати в повному обсязі.

Зазначу, що 2020-й став свого роду роком докорінної зміни матеріально-технічної бази наших об’єктів соціально-культурного і побутового призначення. На ХАЕС, до прикладу, завдяки нашій плідній роботі та підтримки профспілкового комітету й адміністрації енергокомпанії вдалося поліпшити становище спортивних об’єктів. З’явиться у нас ще одне штучне поле, на якому можна буде тренуватися впродовж року. Спільно з адміністрацією вдалося розпочати ремонтні роботи у плавальному басейні, зараз такі ведуться у дитячих роздягальнях на 1 поверсі. Працюємо над покращенням стану майданчиків на відкритому повітрі, аби їх можна було повноцінно задіювати у фізкультурно-спортивній роботі колективу.

Записала Ольга Сокол