Спортивна хроніка

Футбол

Відділення футболу КДЮСШ ППО Хмельницької АЕС добре відоме серед поціновувачів цього виду спорту. Нещодавно підростаюче покоління нетішинських футболістів продемонструвало неабияке вміння та вправність на змаганнях та турнірах у різних куточках України.

Юнаки 2008 року народження (тренер В.Моцюк) взяли участь у відкритому Кубку «Єврошпон-Смига», а вже 6 листопада команди 2007-2008 р.н. (тренер В.Возьний) та 2005-2006 р.н. (тренери Л.Коробчук та В.Моцюк) змагалися у другому колі 10 туру чемпіонату України серед команд першої ліги U17/U15 (ігри відбулися у  Нетішині).

Минулого тижня до Чернігова вирушили команди наймолодших футболістів, де проходив Всеукраїнський турнір з футболу серед юнаків 2011/2013 років народження на призи гравця збірної команди України Андрія Ярмоленка. Юні вихованці тренера В. Возьного 2013 р.н. здобули бронзові нагороди турніру, а команда футболістів 2011 р.н. стала п’ятою.

Волейбол

Юні волейболісти КДЮСШ ППО Хмельницької АЕС протягом минулого тижня відстоювали честь міста на чемпіонаті області.Вихованці тренерів С. Штундера та В. Мазурова 26-27 жовтня у м. Старокостянтинів змагалися з однолітками 2005-2006 років народження, де здобули 5 місце.Естафету перейняла команда юнаків 2007-2008 р.н., яка 28-29 жовтня у смт.Дунаївці здобула перемогу.30-31 жовтня відбулися змагання серед юнаків 2009-2010 р.н. у смт. Ярмолинці. Нетішинці цього разу здобули бронзові нагороди чемпіонату.

Кікбоксинг

28-31 жовтня 2021 року представники КДЮСШ ППО Хмельницької АЕС взяли участь у чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та спортивних клубів, який відбувся у місті Одеса.Вихованці тренера Наталії Самурай 2008 р. н. продемонстрували прекрасні результати. Мирослава Єфремова виборола перше місце (кік-лайт/47 кг), Анастасія Стичинська – друге (кік-лайт/32 кг). Бронзові нагороди здобули Анастасія Стичинська (лайт-контакт/32 кг), Олександр Федюк (лоу-кік/38 кг) та Данило Затонський (кік-лайт/52 кг).

Наша олімпійська надія Вікторія Ткачук

8 листопада 27 років виповнилось майстру спорту міжнародного класу з легкої атлетики нетішинці Вікторії Ткачук.Вона народилася у селищі Пліщин Шепетівського району. Легкою атлетикою почала займатися у 2006 році у Нетішині, де її першим тренером став Олександр Краснов. З 2011 по 2014 рік навчалася у Донецькому вищому училищі олімпійського резерву ім. С. Бубки. У 2012 році була зарахована до відділення легкої атлетики Донецької ШВСМ. Протягом певного часу наставником перспективної спортсменки був заслужений тренер України Валерій Дорошенко, а згодом Ткачук почала тренуватися ще у одного заслуженого тренера – Анатолія Чумака.

Починаючи з 2013 року Вікторія ставала неодноразовою переможницею та призером національних змагань з бігу на 400 м та бігу на 400 м з бар'єрами, у 2015 році стала бронзовим призером командного чемпіонату Європи в Чебоксарах і того ж року взяла участь у чемпіонаті світу.

Починаючи з 2012-го Ткачук майже щороку здобуває місце на п'єдесталі національних змаганнь у своїй коронній дисципліні – біг на 400 метрів із бар'єрами. У 2015-му вона стала бронзовою призеркою командного чемпіонату Європи, а у 2016-му вирушила у складі нашої збірної на свої перші Олімпійські ігри. Втім, на Олімпіаді в Ріо завоювати медаль їй не вдалося, дійшла до півфіналу.Те, що Вікторія представила Україну на Іграх-2020, можна вважати справжнім везінням. У 2018-му вона зазнала травми, яка змусила її забути про спорт на 2 роки.

Якби не пандемія та перенесення Олімпіади, то Ткачук нізащо не потрапила б у Токіо. Та навіть відібратися на головний планетарний спортивний форум після дворічної паузи було неабияким дивом.Після зняття коронавірусних обмежень Федерація легкої атлетики України вирішила організувати у Києві забіг бар'єристок на 400 метрів, щоб надати їм змагальну практику. Саме цим шансом скористалася Вікторія.

Несподівано для всіх, після двох років перерви вона подолала лінію фінішу першою з результатом 54,56 секунди, та навіть побила власний рекорд 55,28. Станом на літо 2020-го вона показала другий час у світовому сезоні після нідерландки Фемке Бол – 53,79.

На токійських Олімпійських іграх чарівна українка стала справжньою сенсацією, здобувши путівку у фінал змагань. Зрештою вона стала  шостою у тому яскравому забігу.

Цього року Вікторія  кваліфікувалась до фіналу сезону Діамантової ліги на дистанції 400 метрів з бар'єрами. Разом із своєю подругою і суперницею на біговій доріжці Анною Рижиковою заявилися на старт у польському Хожуві, де відбуваються змагання рівня Gold Continental Tour. Українки, а також представниця Ямайки Джанів Расселл, були головними фаворитками на перемогу. Вікторія Ткачук показала результат 54.18 сек (третій найкращий у кар'єрі), на 0.03 секунди випередивши американку Нненю Гейлі (особистий рекорд), і на 0.07 секунди – Анну Рижикову! Расселл фінішувала лише четвертою.

Вікторія Ткачук цьогоріч здобула бронзову нагороду у бігу на 400 м з бар’єрами на турнірі "Гала деі Кастеллі" у швейцарському місті Беллінцоні. Її результат - 54.75 с.  У фіналі Діамантової ліги в Цюріху вона стала четвертою.

Побажаємо нашій землячці нових стартів і перемог на шляху до Олімпіади у Парижі!

Спортивний майданчик – кожній школі

В Нетішинській міській територіальній громаді 8 листопада  перебувала народний депутат України Олена Копанчук. Народний депутат цікавилась процесом будівництва спортивного майданчика на території ЗОШ №2. Кошти на його будівництво в сумі 1 млн 900 тис. грн були виділені з державного бюджету за сприяння Олени Євгеніївни.

На місці будівництва Олена Копанчук мала розмову з міським головою Олександром Супрунюком, заступником міського голови Василем Миськом, представниками підрядної організації, яка здійснює будівельні роботи, начальником управління освіти Ольгою Бобіною, дирек­то­ром школи Миколою Яцю­ком та іншими. Міський голова  зазначив,  що додатково будуть виділені кошти з місцевого бюджету (90 тис. грн) для облаштування тротуарних доріжок поряд із спортивним майданчиком. Він також поділився планами щодо будівництва спортивних майданчиків у кожній школі територіальної громади.

На зустрічі з народним депутатом були присутні  батьки учнів 2-ої школи, вони цікавились загальним виглядом спортивного майданчика; як вирішуватиметься доступ до нього дітей у позаурочний час; планами можливого подальшого будівництва спортивних об’єктів на території школи тощо.