Справимося з роботами у вiдведенi термiни

Так оцінює завдання з продовження термінів експлуатації енерго­блока №1, які стоять перед персоналом цеху вентиляції і кондиціювання, заступник начальника підрозділу з  ремонту Й.К.Сідлецький.

Вже під час поточного планово-попереджувального ремонту, який якраз триває на першому енерго­блоці, виконуються певні заходи за програмою «управління старінням». Наприклад, проводяться додаткові обстеження обладнання, за їх результатами буде зрозуміло, як проявить воно себе в процесі несення навантаження енергоблока у понаднормовий період. Такі обстеження – прерогатива підрядних організацій: інституту електрозварювання ім. Патона та НДІ «СКАР», з якими співпрацюємо за відповідною угодою.

Про остаточні терміни продовження експлуатації першого мільйонника ствердно можна буде говорити після виконання масштабної програми ремонтних і модернізаційних заходів, заміни обладнання і отримання відповідної ліцензії, але наміри мати такий дозвіл щонайменше на 10 років подальшої роботи залишаються непохитними. Отож, всі сили, знання і досвід колективу ХАЕС спрямовані на досягнення такого результату. Цех вентиляції і кондиціювання в цьому сенсі не є винятком із правил. Все тепломеханічне обладнання, яке експлуатується в підрозділі, під ретельним контролем. В ході позачергових капітальних ремонтів персонал зосереджується на виявленні можливих заводських недоробок, спрацюванні деталей і механізмів, які потребують  коригування.

Зараз у гермозоні в капітальному ремонті знаходяться вентилятори типу ВДН-17нж, які забезпечують температурний режим гермозони – це вентсистеми TL01, TL04,TL05  та витяжку від приводів СУЗ – це  вентсистема  ТL03,  які безпосередньо впливають на надійну роботу реакторної установки. Є також необхідність провести заміну зовнішніх і підвідних  кришок на повітроохоло­джувачах  вентсистем гермозони.

- Повітроохолоджувачі відпрацювали в нас 30 років без особливих зауважень, - каже Й.К.Сідлецький. – Якщо й виникали якісь нюанси, то оперативно усувались. Щоправда, зараз маємо певні підозри щодо технічного стану кришок повітроохоло­джувачів,  випуск яких освоїв Атом­енергомаш, оскільки співпрацю з Новотроїцьким заводом-виробником такого обладнання втрачено. Міні­мум 10 таких кришок для проведення робіт з їх заміни Атоменергомаш обіцяє поставити вже в грудні. Так як ППР на першому енергоблоці триватиме до початку лютого, матимемо достатньо часу, щоб виконати таку заміну в критичних точках.

Серед заходів, які були включені до переліку робіт за програмою «управління старінням», співрозмовник назвав роботи по заміні фільтрів аерозольних ФРА 95-10м. Тут, щоправда, є проблеми з їх забезпеченням, вочевидь з заміною не складеться і в цеху працюють над виконанням відповідних заходів, які дозволять продовжити термін експлуатації вже наявних фільтрів цього типу. Інші фільтри типу Д-23кл є надія придбати в новому році після проведення повторних тендерних процедур, оскільки попередні через розбіжності в пропозиціях претендентів-постачальників не дали бажаного результату.

- Йосипе Казимировичу, наскільки за роки експлуатації обладнання, яким опікується ЦВіК, змінилися його постачальники?

- Не секрет, що збудована за часів СРСР Хмельницька АЕС була зорієнтована на продукцію виробників союзного значення, які здебі­льшого базувалися поза Україною. Часи змінилися і мусимо переорієнтуватися. Скажімо, раніше постачальником доброякісних фільтрів типу Д-23кл був Таллінн. Поставити їх може й сьогодні, але ціни талліннського заводу ну дуже вже європейські.

Виробництво необхідної нам продукції освоїв Білгород-Дністровський завод медичного обладнання. Якість фільтрів спершу була  трохи гірша, а от ціна прийнятна.

Так само дещо «сируватими» виглядали перші екземпляри фільтрів, запропоновані ВАТ «Селтон» з Києва. Півроку вони були у нас в дослідній експлуатації, після чого надали розробнику свої пропозиції щодо їх  доопрацювання, зокрема, врахування таких факторів як вітрові і статичні навантаження. «Селтон» зважив на наші аргументи, усунув недоліки, і тепер є рекомендованим постачальником продукції, як і завод з Білгород-Дністровська.

Свого часу постачальником гермоклапанів для першого енергоблока була  фірма «JANSEN « з Німеччини. Вони надійно відпрацювали 30 років і тільки на деяких з  них довелося поміняти ущільнюючу манжету. Виробництво ущільнюючої  манжети, за аналогією з продукцією німецького виробника, освоїла  фірма «Монодіт» з Дніпра. Необхідні  матеріали  та обладнання, я більш ніж впевнений, встигнемо придбати вчасно, отож, все буде добре.

Ольга Сокол

Фото Олександра Шустерука