Сприяння покращенню ремонтних процесiв

Під час проведення ремонтної кампанії на другому енергоблоці Хмельницької АЕС у кожного підрозділу свої завдання та функції. За словами начальника конструкторсько-технологічного відділу Володимира Вема, його колеги причетні до розробки ремонтної документації, важливої для здійснення ремонтних  операцій у реакторному та турбінному відділеннях. Так, зокрема, фахівцями відділу ведеться розробка керівництва з капітального ремонту клапанів регулюючих; розроблена технологічна інструкція з розбирання та ремонту імпульсних клапанів. Для реакторного відділення також розроблені технологічні інструкції на зварювання елементів трубопроводів у процесі встановлення арматури на лініях продування парогенераторів.

Спеціалісти конструкторсько-технологічного відділу залучені до процесу оперативного і термінового усунення дефектів. Для цього розроблені технологічні інструкції з ремонту композитного зварного з’єднання перехідника «гарячого» колектора ПГ-3, а також на встановлення тимчасових приварних денець на трубопроводах рециркуляції ТПН-2. Всі роботи ведуться згідно із затвердженими графіками.

- Під час підготовки до планово-попереджувального ремонту на другому енергоблоці, - розповідає Володимир Вем, - паралельно проводилась розробка проектів щодо продовження терміну експлуатації першого енергоблока. В основному виконані роботи стосувались реалізації заходів із підвищення кваліфікації обладнання першого та другого енергоблоків на сейсмічні впливи. За рекомендаціями ДП «ДНІЦ СКАР» для першого енергоблока виконано понад 100 робочих креслень. У процесі підготовки до двох ремонтних кампаній за завданнями  цехів виконано понад 150 конструкторських розробок та понад 80 комлектів технологічних документів. Частина з них стосується монтажу компресорних установок у приміщеннях ОГК, передбаченого заходами комплексної програми підвищення безпеки Хмельницької АЕС; монорейок, майданчиків для обслуговування обладнання реакторного та турбінного відділень та інші.

Крім цього роботи тривали на загальностанційних об’єктах. Від початку 2017 року за завданнями комунального господарства розроблені проекти з перепланування та облаштування сервісного центру для обслуговування споживачів. Виконано проекти з перепланування приміщень колишньої аптеки №1 для розміщення еколого-хімічної лабораторії відділу охорони навколишнього середовища. Також розроблені проекти для спортивного та інформаційно-технічного комплексів із електрозабезпечення, перепланування приміщень.

Володимир Вем задоволений роботою персоналу конструкторсько-технологічного відділу. За його словами, кістяк підрозділу складається із фахівців, які мають великий практичний досвід з розробки різних конструкторських рішень, ремонтної документації  та іншої важливої техні­ч­ної документації, які допомагають у проведенні реконструкції та модернізації обладнання, підвищенні рівня безпеки діючих енергоблоків. За структурою відділ  складається з двох груп - конструкторської та технологічної, їх діяльність регламентована низкою функцій, серед яких пріоритетні - розробка проектної, конструкторської та технологічної документації. Це необхідно здійснювати принаймні при виконанні ремонтних робіт, розробці конструкторської документації на виготовлення нестандартного обладнання, пристроїв для механізації і автоматизації потенційно небезпечних робіт. Конструктори, тех­нологи беруть участь в аналізі причин виходу з ладу вузлів, деталей, елементів обладнання і трубопроводів, здійснюють авторський контроль за дотриманням технологічної дисципліни  при виконанні ремонтних робіт. Перелік основних завдань і обов’язків досить широкий.

На сьогоднішній день в архіві конструкторсько-технологічного відділу зберігається понад 21 тисяча примірників конструкторської, технологі­ч­ної та ремонтної документації. Тут, як мовиться, зосереджена вся історія підрозділу починаючи з 1984 року.

- Протягом трьох останніх десятиліть працівникам конструкторсько-технологічного відділу довелось брати участь у вирішенні різних технічних проблем, - розповідає Володимр Якович. - Це сприяло покращенню технологічних процесів. Ми як реліквію зберігаємо альбоми із документацією, в яких засвідчені майже всі наші роботи.

У 2014 році вперше серед українських АЕС було виконано розробку конструкторської документації, а пізніше реалізовано на чотирьох парогенераторах блока №1 службою спеціальних і монтажних робіт ЕРП заміну патрубків живильної води парогенераторів. Це дало можливість значно скоротити об’єми ремонту ПГ і зекономити кошти на розробку даної документації спеціалізованими організаціями.

Здійснюються роботи із впровадження технології «HOLTEC», зокрема виконані плани розміщення обладнання в гермозоні реакторного відділення блоків №1, 2.

Протягом 20-ти років КТВ ХАЕС плідно співпрацює із «Науково-інженерним центром в галузі атомної енергетики України. Інститутом електрозварювання ім. Є. О. Патона НАН України» в частині: проведення аналізу та експертної оцінки технологій ремонту обладнання та трубопроводів АЕС, розроблених КТВ;  матеріалознавчої експертизи, хімічного аналізу та випробування матеріалів для виконання ремонтних робіт на ХАЕС.

Технологічною групою було розроблено понад три тисячі комплектів ремонтної документації. Важливими роботами в історії підрозділу були: технологічні інструкції на ремонт дефектних зварних з'єднань і наплавлення  патрубків клапанів трубопроводів живильної води. Спеціалісти групи також розробили технологічну документацію із ремонту електричних сервоприводів фірми «SIMENS». На рахунку колективу  багато  інших значимих справ. Зокрема брали участь у розробці освітлення міського адмінбудинка та Палацу культури, у реконструкції території біля адміністративно-побутового корпусу електростанції,  розробляли проектну документацію на забезпечення електроенергією і водою приміщень для військовослужбовців - охоронців повітряного простору навколо Хмельницької АЕС.

- Володимире Яковичу, мені часто доводиться писати про роботу гідротехнічного цеху. Пригадую, що ваш відділ причетний до процесу регуляції популяції молюска дрейсени у водосховищі електростанції.

- Так, років пятнадцять тому інтенсивне розмноження дрейсени сильно заважало ста­більній роботі діючих енергоблоків. Відтак для зменшення біологічних перешкод у роботі устаткування електростанції,  працівникам довелося збільшити періодичність перевірки та чищення систем, у яких відбувається її накопичення. На території підвідного каналу було встановлено спеціальні пастки, а також проведено видалення дрейсени з берегової лінії. Для цього було використано металевий скребок, який виготовили працівники енергоремонтного підрозділу. У розробці  пристрою  взяли участь спеціалісти конструкторсько-технологічного відділу та гідротехнічного цеху. Зараз наявність дрейсени не є надзвичайною перешкодою у роботі основного обладнання. Персонал нашої електро­станції за рекомендаціями науковців навчився регулювати її чисельність.

Олександр Шустерук

На знімку: начальник КТВ В.Я.Вем разом із заступником начальника Л.Л.Кравченко обговорюють участь персоналу у ремонтній кампанії на другому енергоблоці

Фото автора