Так будується гарне життя

Вадим Омельчук щодо власної життєвої стезі визначився задовго до закінчення школи: батько багато років присвятив Хмельницькій АЕС, і його приклад став за дороговказ. Відтак юнак вступає до Одеського політеху, аби опанувати професію атомника. Після третього курсу випала нагода отримати практичні навички безпосередньо на ХАЕС. На сімейній раді дійшли висновку, що суміщення виробництва і навчання не позначиться на справі отримання вищої освіти: Вадим працює у турбінному цеху  і заочно завершує навчання у Севастопольському національному університеті  ядерної енергії і промисловості. Довелось здати академрізницю з десяти предметів, аби отримати омріяний диплом. 

Перед пуском другого енергоблока він мав нагоду, як мовиться, побачити і відчути на дотик ті агрегати і механізми, які в період експлуатації можна осягнути лише теоретично.

Не на пальцях може розповісти як виглядає реактор та інше важливе для життєдіяльності блока обладнання.

Попрацював на ремонті арматури в якості фахівця енергоремонтного підрозділу. Далі став торувати дорогу у реакторному відділення: оператор, старший оператор, інженер і провідний інженер з управління реактором. На цій посаді нині проходить подальше навчання у навчально-тренувальному центрі ХАЕС. Своє кар’єрне зростання бачить з майданчика начальника зміни блока. І поганий той солдат, який не мріє стати генералом…

Крім удосконалення у професії, він постійно бажав досягнень у фізичному гарті. Найбільше до душі припав бокс. Надзвичайно гарно відгукується про свого наставника Анатолія Прокоповича Грушина. Саме переконав: попри невдачу треба піднятись і продовжити бій, йти далі. Накопичений досвід і знання за плечима не носяться – їх вчасно застосовують для просування уперед.

По- філософськи Вадим Олександрович дивиться і на власне хобі – йому подобається будівельна справа. Спочатку був у якості помічника і учня, а зрештою «замахнувся» на спорудження оселі власними силами. Сам продумує деталі, власноруч втілює задумане у матеріалі. І радіє, що його руки спроможні творити прекрасне і корисне.

Віктор Гусаров