Так проводить вихідні справжня  молодь Нетішина

Нещодавно у Нетішині відбулась молодіжна пробіжка: «Молодь продукує здоровий спосіб життя». Даний молодіжний просвітницький фізкультурно-оздоровчий захід відбувся завдяки організаторській діяльності Олександра Білоуса та Дмитра Коломійця, які очолюють групу «Спортивна молодь Нетішина».  Захід підтримали «Турнікмени міста Острога» спільно з Острозьким міськрайонним молодіжним клубом «Здрав будь», що є структурним підрозділом Рівненської обласної молодіжної організації «Фонд молодіжних ініціатив Крила».

Метою дійства є не тільки пропагування здорового способу життя серед дітей та молоді,  інших верств населення, але й  обмін досвідом у напрямку розвитку здорового способу життя та активного і змістовного відпочинку серед молоді міст Нетішина та Острога.

В рамках даного заходу відбулась пробіжка за маршрутом:  Будинок культури - Торговий центр - Нетішинський професійний ліцей, в якій взяли участь понад 30 чоловік. Після пробіжки проведено змістовну саморозвиваючу розминку, в якій кожен  учасник пробіжки запропонував по дві вправи.

Потім проведено конференцію під гаслом: «В єднанні - сила, в мудрості - слава!». Адже тільки в єдності, яка  основана на взаємній підтримці   та нових креативних ідеях сьогодні ми можемо вирішувати складні та болючі питання нашого суспільства: оздоровлення нації, змі­стовного дозвілля та зайнятості дітей і молоді, екологічного просвітництва. На засіданні висвітлили та обговорили подальший розвиток руху за здоровий спосіб життя за напрямками: продукування здорового тверезого  способу життя серед різних верств населення засобами пропагандистських заходів; пробіжки вулицями міст Хмельниччини та Рівненщини, організація молодіжних фізкультурно-спортивних свят та  фестивалів; пропагування серед молоді зеленого оздоровчого туризму, зокрема: пішого, еколого-просвітницького тощо.  Про велотуристичні екомандрівки, походи, подорожі на велосипедах розповіли кандидат в майстри спорту із спортивного туризму, керівник туристичного гуртка Андрій Гулько та начальник відділу наукової, еколого-освітньої роботи та рекреації Національного природного парку «Дермансько-Острозький» Оксана Головко. Щодо організації водних турів (сплавів річками Горинь, Вілія,Случ) заслухали доповідь керівника Острозького молодіжного клубу «Здрав будь»  Олега Швеця.

В ході конференції виступили представники молодіжних ініціативних груп Нетішина та Острога Олександр Білоус, Дмитро Коломієць, Денис Замислов, Віталій Бондарчук, Павло Жданов, Василь Равський.

За підсумками конференції заплановано 31 березня провести аналогічний захід в місті Острозі. Можна впевнено заявляти, що чимало молодих людей цікавиться подібними заходами і виявили бажання взяти участь у наступних молодіжних заходах. Хочеться відзначити, що серед учасників конференції був єдиний представник від батьків, - Олександр Комарницький, який не тільки розділяє думки молоді щодо здорового способу життя, але й бере активну участь  у подібних заходах. Сподіваємося, що наші батьки в наступних наших акціях не тільки морально, але і на ділі підтримають благі починання дітей. Адже, як резюмував президент Острозького міськрайонного молодіжного клубу «Здрав будь» Олег Швець,  тільки в єднанні поколінь єдино можливий шлях досягти  швидких результатів.

Окрему подяку висловлюємо директору Нетішинського професі­йного ліцею Анатолію Крузеру, який посприяв спортивному рухові молоді та надав  приміщення для проведення конференції.

Інтернет адреса групи «Спортивна молодь Нетішина»  vk.com/sporting.netishin

Дмитро Коломієць