У пошуку i зростаннi

Усі, кому поталанило навчатись з Людмилою Гуц в Острозькій середній школі №1 чи Львівському­ торгово-економічному інституті, знають її як активну і цілеспрямовану особистість, яка прагне пос­тійного поступу та позитивних результатів у житті. Ці риси характеру сповна проявились і під час роботи на Хмельницькій АЕС. Трудову біографію тут вона розпочала у 1993 році економістом відділу робітничого постачання, з 2005 року перебуває на посаді заступника начальника цеху господарського забезпечення по роботі з персоналом.

Коли мова заходить про діяль­ність цеху господарського забезпечення, Людмила Сергіївна з особли­вою гордістю дасть характеристику працівникам кожного з його під­розділів. Тут колектив чисельний – 270 чоловік. Вони опікуються створенням комфорту і затишку для працівників електростанції, задіяних на основному виробництві. Через цех господарського забезпечення персонал одержує спеціальний одяг, засоби індивідуального захисту. Прибиранням виробничих та господарських приміщень також займаю­ться працівники відповідної діль­ниці. Тиражування документів, випуск друкованої продукції також серед видів діяльності цеху. Працівникам електростанції і гостям до вподоби  доглянуті та оздоблені клум­би на території проммайданчика.

-У нас колектив особливий, представлений 243 жінками, - розповідає Людмила Сергіївна, - саме на них і тримається все наше виробниче господарство. Вони заслуговують на щирі слова подяки.

Людмила Гуц може довго розповідати про справи, здійснені персоналом цеху господарського забезпечення. Про них не опишеш у кількох абзацах. Якнайщиріше Людмила Сергіївна відгукується на адресу кухарів та кондитерів.

- До станційної їдальні наші працівники звикли, - продовжує розповідь заступник начальника цеху господарського забезпечення, - а гостям, які відвідують електростанцію, кидається у вічі  сучасний інтер’єр.

Асортимент доволі великий і піді­браний на різні смаки. Тут не боятьс­я експериментувати, за­прова­джуючи нові страви. Нашою гордістю є їдальня у приміщенні навчально-тренувального центру, буфети, і, звичайно­, ресторан «Явір» та весь готельний комплекс Центру ділових зустрічей.

Кілька років тому праців­ники цеху господарського забезпечення  здивували учасників Всеукраїнського фестивалю «З любов`ю… до сала», який відбувся в Луцьку, де було представлено енергоблоки Хмельницької АЕС у вигляді макета із сала. Втілив такий задум  колектив їдальні №9 на чолі з її завідуючою Оксаною Крук. Кулінарний витвір станційних кухарів потрапив в об’єктиви телекамер і на шпальти провідних газет нашої держави.

Не лише виробничою діяльністю персоналу цеху господарського забезпечення доводиться опікуватись Людмилі Гуц. Вона вже чотирнадцять років є постійним членом профкому, де очолює комісію з організа­ційно-масової роботи та інформації. Вона напряму контактує з представниками цехових комітетів, яких на електро­станції нараховується три десятки. Щотижня Людмила Сергіївна бере участь у формуванні порядку денного засідання профспілкового комітету. Його результати доводяться до відома всім головам цехкомів до подальшого інформуванні членів трудового колективу. Для цього у різних підрозділах профкомівські активісти облаштували дошки оголошень, «куточки профспілкової інформації».

- Бути профкомівським активістом –  почесна і досить відповідальна місія, - продовжує розпо­відь Людмила Гуц, - велике значення мають особисті людські якості. Як засвідчує досвід, в структуру цехових комітетів не потрапляють випадкові люди, бо ці посади є виборні. Зазвичай персонал довіряє «перевіреним» бійцям відстоювання своїх інтересів.

За словами Людмили Сергіївни, важливим компонентом є компе­тент­­ність представників трудових колекти­вів в основних напрямках діяльності профкому, профспілкової органі­зації. Цьому сприяють численні навчання, які організовуються під егідою комісії з організаційно-масов­ої  роботи та інформації. Вони проводяться як на базі Хмельницької АЕС, так і на інших майданчиках за участю провідних спеціалістів «Атом­профспіл­ки». Що таке повноцінний нав­чальний процес вона знає із власного досвіду, бо у її трудовій біографії було чотири  роки роботи у Харківському юридичному інституті.

В цілому Людмила Гуц задоволена стилем роботи станційних комітетів. Їх очолюють представники із великим виробничим та життєвим досвідом. Принаймні є на кого рівнятися  молодшим активістам. Гарним словом вона відгукується про діяль­ність молодих голів цехкомів Сергія Сторожука, Сергія Поліщука, Артема Шевлякова, Михайла Кирилюка.

Доброю традицією є подорожі членів цехових комітетів і активістів комісій профкому у Карпати. Багато організаційних питань доручають Людмилі Гуц. Про неї колеги кажуть, що вона легка на підйом і до доручених справ ставиться із великою відповідальністю.

Олександр Шустерук

Фото Віктора Гусарова