Умовне загоряння кабелiв лiквiдовано

26 жовтня 2016 року проведено тактико-спеціальні навчання на лабораторно-побутовому корпусі ВП «Хме­льницька АЕС» щодо лікві­да­ції умовної пожежі кабельної продукції кабельного напів­поверху.

Метою даного навчання, на­самперед, є перевірка опе­ра­тивн­ої готовності під­роз­­ділів 3-го державного по­жежно-­рятувального загону, оперативних служб ВП «Хме­льницької АЕС» та м. Не­тішин щодо ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного характеру, відпрацювання спільних дій між рятувальниками та оперативним персоналом об’єкта.

За тактичним задумом, в результаті струмового перевантаження сталася пожежа кабельної продукції на 5 повер­сі лабораторно-побутового корпусу у кабельному напівпо­версі відсіку №9 з подальшим загорянням на площі 70 м2.

Прибулі на місце виклику вогнеборці провели розвідку, створили штаб пожежогасіння,отримали письмовий допуск на гасіння кабельної проду­кції кабельного напів­поверху, що знаходиться під напругою, дозиметричний допуск, а також інструктаж від чергового персоналу і  приступили до гасіння пожежі та за­хисту технологічного обладнання. На гасіння умовної пожежі рятувальники застосували та захист технологічного обладнання два стволи СПРК та три стволи СПРК.

Загалом до проведення навчань було залучено 6 одиниць основної і спеціальної пожежної техніки, 28 чоловік особового складу 3-го ДПРЗ та автомобіль швидкої допомоги ВП ХАЕС.

 3-й державний пожежно-рятувальний загін

 

Провели пiдготовку до надзвичайних подiй осiнньо-зимового перiоду

Відповідно до вимог наказу ДСНС України від 30.09.2016 № 479 «Про підготовку до реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду 2016/2017 року» та з метою організації своєчасної підготовки до оперативного реагування на надзвичайні ситуації, характерні для осінньо-зимового періоду, 28 жовтня рятувальники 3-го державного пожежно-рятувального загону із залученням служб цивільного захисту міста Нетішин, провели розгортання намету мобільного пункту обігріву, який знаходиться на території 8-ї державної пожежно-рятувальної частини по охороні міста.

Метою даного заходу є забезпечення ефективного реагування на можливі надзвичайні ситуації, спричинені складними погодними умовами, запобігання виникненню заторів на автошляхах області тощо. Намет з теплогенератором, буржуйкою, гарячим чаєм та продуктами харчування почне функціонувати у період сильних морозів.

Працівники ДСНС  чергуватимуть у наметі та проводитимуть роз’яснювальну роботу, надаватимуть психологічну допомогу.

3-й державний пожежно- рятувальний загін

 

 

Тренувались боротись iз несприятливими погодними умовами

Рятувальники міста провели тренування, метою якого­ були дії у надзвичайних ситуаціях, спричинених складними погодними умовами.

Під час тренування було організовано роботу штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій, збір мобільної оперативної групи, в яку входять  представники 12-ти служб цивільного захисту (поліція, медики, пожежники й комунальники), відпрацьовано та відкориговано порядок взаємодії між службами цивільно­го захисту міста. До тренувань  були залучені екіпажі 15 спеці­альних, аварійних, рятувальних та пожежних автомобілів.

Особлива увага зверталась на своєчасність прибуття­ на місце збору та на взаємодію між залученими службами, на технічний стан та забезпеченість автомобільної техніки паливо-мастильними матеріалами, наявність необхідного обладнання (споря­дження) у відповідності до відомчих норм належності, забезпеченість персоналу (працівників) чергових (аварійних) служб спеціальним захисним одягом.

Тренувальний збір продемонстрував високий рівень готовності служб цивільного захисту м. Нетішин для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації в осінньо-зимовий період.

3-й державний пожежно-рятувальний загін