На сторожі спокою і порядку 

День внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України відзначається щорічно 26 березня - у день прийняття Верховною Радою України у 1992 році Закону «Про внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України». Указ Президента від 26.03.1996 № 216/96 про встановлення Дня внутрішніх військ є визнанням державою їх заслуг в справі охорони громадського порядку і боротьби із злочинністю, охорони важливих державних об'єктів.

 В м. Нетішин внутрішні війська представлені військовою частиною 3043, яка дислокується на території ВП ХАЕС з травня 1986 року. З 2006 року даний підрозділ очолює полковник Павло Володимирович Босий. Військовослужбовці військової частини сумлінно виконують обов’язки служби щодо охорони Хмельницької АЕС та беруть активну участь у житті міста.

Діяльність внут­ріш­ніх військ МВС України орга­­ні­чно пов'язана з історією і долею держави. Історія внутрішніх військ бере початок від створення військ правопорядку Російської імперії, до складу якої в той час входила Україна.

У різні періоди війсь­кові формування охорони правопорядку називалися по різному: військова варта, місцеві війська, конвойна варта, внутрішня і конвойна охорона і, врешті-решт, - внутрішні війська. Незмінним залишалося лише одне - особливий характер служби.

Буремні роки Великої Вітчизняної війни, Афганістан, Чорнобиль, участь у виріше­нні локальних конфлік­тів - все це сторінки життя тих, хто сьогодні носить почесне звання ветерана і тих, хто виконує покладені завдання.

З часу здобуття Україною незалежності внутрішні війська МВС України виконують важливі і відповідальні завдання по забезпеченню стабільного розвитку країни, світу і суспільного устрою, відіграють вагому роль у захисті її внутрі­шньої безпеки.