Вдячні за довголітню працю

Свій трудовий шлях на Хмельницькій АЕС завершили керівники низки підрозділів, зокрема хімічного цеху, цеху вентиляції та кондиціонування, служби головного метролога, транспортного цеху та загального відділу.

Життя кожного з них є складовою  функціонування протягом  трьох з лишнім десятиліть  найпотужнішого підприємства краю – Хмельницької АЕС. Здебільшого ці люди прийшли до початку експлуатації атомної станції і разом із підприємством зростали як фахівці, піднімаючись до керівних висот у тому чи іншому напрямку діяльності.

Приміром, Віктор Васильович Приходько до початку трудового шляху на ХАЕС вже мав десятилітній стаж роботи на інших підприємствах. За його безпосередньої участі фактично створена і надзвичайно продуктивно працює метрологічна служба станції. Він стояв біля витоків  тісної співпраці із державними науковими метрологічними центрами, територіальними метрологічними центрами Держспоживстандарту України та метрологічними службами галузі, постійно залучався до впровадження нових засобів вимірювальної техніки, інформаційно-вимірювальних систем, еталонів і взірцевого обладнання, а також впровадження сучасних методів вимірювань та вдосконалення діючих методик вимірювань технологічних параметрів. Віктор Васильович відзначений за плідну роботу унікальним званням «Заслужений метролог України». Таких фахівців у сфері енергетики одиниці.

Від лісоруба острозького лісництва до керівника цеху вентиляції і кондиціювання Хмельницької АЕС – трудовий шлях Валерія Миколайовича Тихонова. Брав участь у спорудженні станції, а згодом влився у колектив експлуатаційників. Під його керівництвом з 2004 року здійснено великий обсяг модернізаційних робіт. Гарні умови для працівників ХАЕС і відповідні до регламенту для обладнання -  такий результат цих зусиль.

У хімічному цеху про Миколу Васильовича Замфіракі (на знімку) відгукуються як про солідного, справедливого, фахового, інтелігентного керівника.

Надійна та економічна робота обладнання протягом проектного терміну експлуатації та після нього, значною мірою залежить від стану та контролю водно-хімічного режиму станції. Про успішну та стабільну роботу хіміків свідчить той факт, що за весь період експлуатації на ХАЕС найменша по компанії кількість заглушених трубок парогенератора, як показник якісного водно-хімічного режиму та високого професіоналізму хіміків.

За вагомий внесок у розвиток атомної енергетики України, практичний розвиток культури безпеки, високі показники у праці, прихильність принципам культури, внесок у поліпшення культури безпеки  2004 року хімічний цех визнавався кращим підрозділом атомної електростанції з культури безпеки. Микола Васильович на усіх етапах діяльності підрозділу з реконструкції і модернізації, покращення побуту, відпочинку і спорту був душею цього високопрофесійного колективу.

Начальник транспортного цеху Михайло Миколайович Паришкура обійняв посаду з пуском другого енергоблока. Звичайно ж, цех ХАЕС отримав не лише новий статус – транспортного цеху, - але й мав оновитись за іншими параметрами. Розпочали з реконструкції старих приміщень та побудови нових, для прискорення будівельних робіт задіяли персонал підрозділу. Облаштували новий навіс, під яким проводиться лагодження техніки у будь-яку пору року, не зважаючи на негоду. Знайшлися ентузіасти, які організували людей  для  висадження саджанців різних порід дерев. У адміністративному корпусі відремонтували кабінети,  реконструювали диспетчерську. Процеси оновлення торкнулися не тільки покращення соцкультпобуту, а й технічного стану автопарку. Тут експлуатується понад 250 одиниць техніки, яку впізнають   за  логотипами «ХАЕС.  НАЕК «Енергоатом».

У трудовому колективі Хмельницької АЕС свою стезю знайшла і Світлана Миколаївна Пашинська. Тридцять п’ять років віддано колективу атомників. Спочатку працювала діловодом управління Дирекції, а у 1989 році обійняла  посаду завідувачки канцелярії. У тому ж таки 2004 році, коли станція стала двоблочною, вона очолила загальний відділ. Робота клопітка, відповідальна, насичена багатьма нюансами і подіями.

 

Завершився останній робочий день в колективі атомників для цих знаних особистостей.

Слова вдячності за плідну багаторічну працю висловив від імені трудового колективу генеральний директор Андрій Козюра. Високі стандарти, впроваджені цими керівниками, залишаться маркерами ділових і людських стосунків для фахівців, що змінюють їх на командирських місточках.