Відзначили жіночий день  вітаннями і вінком пісень

Урочистості з нагоди 8 Березня були короткими, але насиченими на теплі слова вдячності до кращої половини людства, на посмішки та відзнаки. У залі Палацу культури міста було багато облич жінок, яким ми завдячуємо за материнство, за створення гарної атмосфери вдома і на роботі, за ділові якості під час прийняття відповідальних рішень, за любов. Генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко у першослові зауважив, що в колективі ХАЕС жінки зайняли важливе місце, примножуючи здобутки станції, її славу. 1720 представниць кращої половини людства трудиться на станції, а у ряді служб та підрозділів вони домінують, або складають основне ядро. Керівник енерговелета краю зауважив, що під час балансової комісії дано позитивну оцінку роботі усього колективу ХАЕС. У цьому значна заслуга жінок.

Його слова емоційним виступом доповнив голова ППО ХАЕС Михайло Гук, зазначаючи, що на жінок покладена головна місія – продовжити рід, виховати дітей і разом з ними звеличувати Батьківщину.

Далі відбулась урочиста місія нагородження групи трудівниць відзнаками різного рівня. Подяку Міністерства енергетики та вугільної промисловості отримали Олександра Жебель, Любов Павлова та Ніна Малишенко. Нагрудним знаком «Відмінник атомної енергетики» відзначено Любов Подрядову, а Людмилу Головатюк – відзнакою «За вагомий внесок у розвиток атомної енергетики  України». «Почесну грамоту» компанії Енергоатом отримали Ганна Василів, Лариса Дорош, Галина Червоняк. «Грамоти ДП «НАЕК «Енергоатом» вручено Раїсі Івановій, Ірині Іващенко, Наталії Кмітюк, Наталії Ястремській, «Листи подяки» - Галині Беспалько, Любові Білан, Марії Валюс, Світлані Гречанюк та Тетяні Пилипчук. З нагоди свята велика група трудівниць відзначена станційними нагородами.

Як зазначила ведуча свята, найвища відзнака для жінки – увага і повага чоловіків та  колег, любов дітей і близьких.

Урочистості продовжили майстри культури, знані не лише на теренах краю, але й далеко за межами України.

Волинський  державний  академічний  хор  та  ансамбль народного  танцю  "Волинь" представили вокально-хореографічні композиції "Ой весна, весна", "Вітальна",  українські народні пісні "Стукалка-грюкалка", "Копав, копав криниченьку"  та український народний танець "Гопак". В їх співі та танцювальних номерах відчувався високий вишкіл, багата національна палітра, яскравий колорит волинських традицій. Номери сприймались «на ура», мали великий успіх у глядачів.

Гурт  " Козацькі  забави" привніс бадьорості у глядацьку атмосферу, звеличив народну пісню.  «Налий, шинкарочко", " Святкова", "Будьмо", "Зацвіла калина", "Маруся". Ці твори так і просились, щоб їх підтримав зал. І чимало присутніх підспівували артистам.

Народний артист України Валерій Кириченко не вперше у нашому місті. Яскравий, м’який і глибокий голос виконавця так проникливо достукувався до жіночих сердець: "Кохана", " Ти-сонце в небі" – сплітав  він вінок пісень. І твори запали у серця слухачів, залишились у пам’яті.

  Віктор Гусаров

Фото автора