Волонтерська осiнь 

З вересня по листопад 2012 р. у Нетішинському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працювали волонтери Гює Бору (Guye Boru) та Анна Наливайко. За час роботи волонтерів у центрі нетішинські діти та молодь змогли отримати досвід міжкультурного спілкування, відкрили для себе нову культуру та покращили знання англійської мови.

Волонтери молодіжної обмінної програми «Канада. Світ. Молодь» проводили зустрічі для дітей шкільного віку двічі на тиждень. На заняттях учні дізнались про культурне різноманіття Канади та ознайомились з особливостями культурного розвитку країни. Щоразу на дітей чекали цікаві та творчі завдання, на яких усі охочі мали змогу поглибити навички розмовної англійської мови, різноманітні ігри.

Незабутні враження у кожного залишило «Свято осені». 31 жовтня майже 60 дітей та 17 волонтерів зібрались у приміщенні актової зали. Волонтери поділились з дітьми досвідом традиційного святкування цього свята у Канаді, таким як бодіарт, вирізання гарбузів тощо.

«Нам дуже сподобалась робота у Центрі соціальних служб міста Нетішина, тому що працівники були дуже привітними та лояльними, допомогли нам у реалізації усіх наших проектів. Особливу подяку хочемо висловити В. В. Берегулько, без якої наш досвід в якості волонтерів був би неможливим. Але, звичайно, найприємніше бачити позитивні результати своєї роботи.  Ми отримали неабияке задоволення працюючи з дітьми. Навчаючи, ми вчились самі! Вчились безпосередності у спілкуванні, відвертості та інтересу до життя» - поділились своїми враженням Гює та Анна.

«Це був перший досвід співпраці з волонтерами саме цієї програми. Спілкуючись з дівчатами, я дізналася багато нової інформації: про звичаї, традиції і свята канадців, про будні, і взагалі трохи зрозуміла їх менталітет. Кожен урок, який проводили дівчата, був цікавим і пізнавальним. Ми вивчали мову, спілкувалися на вільні теми. Я вважаю, що набутий досвід є незамінним. А найбільше запам'яталось святкування свята осені. Було надзвичайно весело, і ми гарно та з користю провели час. Дуже хотілося б взяти участь у такій волонтерській програмі», - розповіла учениця 10 класу ЗОШ №3 Вікторія Уштик.

Власна інформація