Команда з охорони водойми-охолоджувача загону відомчої воєнізованої охорони ВП ХАЕС, якою керує  Микола Решетняк, щоденно проводить патрулювання визначеної території. Охорона проводиться із залученням автомобільного та судноплавного транспорту. Працівники загону є також громадськими інспекторами з охорони довкі­лля, на яких покладені обов’язки з охорони водних живих ресурсів, гідроспоруд, а також контроль санітарного стану берегової зони.

Цьогоріч  рейдовою групою виявлено 121 порушника правил любительського та спортивного рибальства, на 68 з них складено попереджувальні протоколи.

Охорона  водойми-охолоджувача здійснюється спільно з державними інспекторами  рибоохорони Павлом Фльонцом та Сергієм Політикою. При проведенні рейдів було затримано 23 рибалки, які ловили рибу забороненими знаряддями лову, на них складені адміністративні протоколи і направленні до суду для притягнення до відповідальності.

Команді з охорони водосховища також вдалося виявити 5120 метрів незаконно встановлених сіток. Вилучена риба була здана у Кривинський інтернат для літніх людей.

Згідно з документами, які регламентують режим рибогосподарської діяльності на ставку-охолоджувачі ВП ХАЕС, з першого грудня розпочався промисловий вилов риби, яким займаються працівники цеху гідротехнічних споруд. Допомогу в охороні засобів вилову риби надають працівники загону відомчої воєнізованої охорони.

На знімку: патрулювання водосховища проводять начальник команди Микола Решетняк, його заступник Микола Рудик та механік судових систем Іван Бабійчук.

Фото Олександра Шустерук