Втілюються сучасні стандарти працевлаштування

За світовими стандартами працює Хмельницька АЕС у питаннях підбору та прийняття на роботу  персоналу для енергопідприємства. Насамперед, це прозорість та об’єктивність, професіоналізм та відкритість, які демонструє роботодавець із претендентом на ту чи іншу посаду. Це регламентовано  нормативним документом, яким керується атомна електростанція, а саме «Положенням про порядок комплектування персоналом  ВП ХАЕС», у якому детально розписано процедуру прийняття на роботу.

Цього тижня відбулося засідання комісії із професійного відбору персоналу, яка поставила за мету ознайомитися із рівнем підготовленості кандидатів, включаючи освіту, професійні знання, навички і уміння, що забезпечують можливість здійснювати встановлені вимоги при виконанні посадових обов’язків. Очолив вищезгадану комісію генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра, в її роботі взяли участь заступник генерального директора із персоналу Богдан Шмигельський, головний інспектор станції Василь Лановенко, заступник головного інженера із експлуатації Євген Носиков, начальник навчально-тренувального центру ХАЕС Василь Слуханський, начальник відділу кадрів Людмила Климчук та керівники служб і цехів, в ряди яких мають влитися майбутні працівники. Наразі співбесіду проходили дванадцять кандидатів на різні посади (від керівних до робочих) у службу охорони праці, турбінний та електричний цехи.

«Така процедура запроваджена на усіх вітчизняних АЕС, а для нас сьогодні – це пілотний проект, який, впевнений, здійсниться, і ми перейдемо на конкурентні умови відбору персоналу на роботу. Подібні засідання ми будемо проводити регулярно - від цього виграють обидві сторони процесу», - зазначив заступник генерального директора із персоналу Богдан Шмигельський.

На Хмельницькій АЕС створено за певний відрізок часу базу даних про людей, які бажають працевлаштуватися на підприємство. Наразі вона модернізується, система під назвою «Банк анкет претендентів» постійно перебуває у процесі оновлення. За словами Богдана Шмигельського, щодня десятки резюме надходять на ХАЕС. Усі вони розглядаються згідно із прописаним у Положенні алгоритмом дій, який є обов’язковим для усіх бажаючих працювати на атомній електростанції. Наприклад, роботі комісії із професійного відбору персоналу передує низка процедурних кроків, один з яких – співбесіда безпосередньо із керівником підрозділу чи його заступником, у якому планує працювати кандидат на ту чи іншу посаду. Під час співбесіди майбутньому працівнику ставиться низка професійних запитань, які відображаються у спеціальному акті. У цьому ж документі у відсотках оцінюються і відповіді на основні та додаткові запитання. Кандидат має право ознайомитися із результатами співбесіди, і якщо не згідний з результатом – опротестувати його перед вищим керівництвом. Власне, на засіданнях вищезгаданої комісії завжди можна розглянути акт опитування і з’ясувати: чи професійно та грамотно ставилися питання, чи ні.

«Процедура однакова для усіх бажаючих працевлаштуватися, єдине, що відрізняє підхід до майбутніх працівників – об’єм знань, необхідний займаній посаді, тому й зріз запитань буде різний. Увесь механізм прийому на роботу покроково описаний на нашому сайті, тому не обов’язково звертатися у відділ кадрів, можна просто електронною поштою направити резюме, кожне буде опрацьоване і взяте до уваги», - наголосив Богдан Шмигельський.

На гарантоване працевлаштування на енергопідприємстві можуть розраховувати і студенти, які навчаються за тристоронніми договорами. Проте вони також повинні пройти співбесіду на засіданні комісії із професійного відбору, адже саме це дозволить визначити рівень їх підготовки для отримання майбутньої посади.

Тетяна Степанюк

Фото Олени Веселової