Від енергоефективного будинку - до енергоефективного міста!
27-28 червня 2012 року в м. Полоцьк (Республіка Білорусь) пройшла міжнародна конференція на тему: «Від енергоефективного будинку - до енергоефективного міста!» - обмін досвідом і розширення співробітництва між м. Полоцьк, містами Білорусії і східного регіону Європи в сфері сталого енергетичного планування та енергозбереження.
Участь у конференції взяли представники Європейського Союзу, Білорусії, України, Вірменії, Грузії, Азейбаржану, Німеччини, Молдови.
Під час конференції були розглянуті та обговорені питання:
політики Білорусії і Європейського Союзу в сфері енергозбереження та енергоефективності; ініціатива «Угода мерів» та її виконання; досвід міст України, зокрема і м. Славута в «Угоді мерів», запровадження структур енергоменеджмента в місті, створення плану дій з підвищення енергоефективності, енергозбереження та енергоефективності.
В складі делегації від України, яку представляла Асоціація енергоефективних міст України, був присутній енергоменеджер міста Славута Дмитро Сакалюк.
Протягом конференції представниками міст України було приведено моделі енергетичного менеджменту, що ефективно виконують покладені на них функції, конкретні приклади впровадження енергозберігаючих та енергоефективних технологій на об’єктах, напрацювання по розрахунках базового кадастру викидів в місті, а також плани написання планів дій з підвищення енергоефективності.
Інтерес та підвищену увагу у  присутніх викликала програма щоденного моніторингу споживання енергоносіїв бюджетними та комунальними установами м. Славута «Енергобаланс», а також управлінська структура, яка діє в місті для збору, аналізу та подальшого впровадження енергоефективних технологій в тому чи іншому закладі. Присутніми було відмічено легкий та доступний інтерфейс і навігацію програми, що дозволяє швидко та легко з нею працювати. Представники Кишинева висловили бажання апробувати дану програму в місті.