Звернення, звіти, приватизація і не тільки

 Засідання тридцять сьомої сесії Нетішинської міської ради VI скликання, яке відбулося 29 січня цього року, розпочалося з приємного: секретар міської ради Микола Степаненко вручив троянди для двох чарівних жінок – депутатів Нетішин-ради Вікторії Антощук та Вікторії Андрущенко. Привід пречудовий – дні народження. З цієї ж нагоди прийняв вітання депутат Борис Шевчук.

Перед тим, як перейти до виконання своїх прямих функцій, депутати заслухали два звернення. Перше (колективне) зачитала Вікторія Білокур, яка виступила від імені медичних працівників здоровпункту ВП «Хмельницька АЕС» з проханням розглянути на черговій сесії міської ради питання щодо бездіяльності керівництва ДЗ СМСЧ № 4 у вирішенні конфліктної ситуації, що виникла на здоровпункті. З-поміж іншого прозвучала пропозиція утворити тимчасову депутатську комісію. Думки депутатів з цього приводу розділилися. Відповідаючи на адресу виступаючого представника, начальник медсанчастини Юрій Уляницький заявив, що конфлікт не впливає на роботу здоровпункту, це засвідчили висновки обласних профільних комісій. «Виробничих проблем немає, - додав до сказаного Юрій Іванович, - існують проблеми стосунків між людьми». Також він запропонував кілька шляхів виходу із ситуації, що склалася. Обранці громади взяли інформацію до відома, але утворювати депутатську комісію не стали.

Наступне звернення озвучив депутат Валерій Бойко. Воно стосувалося неправомірного, на думку Валерія Федоровича, відсторонення його від головування під час останнього засідання постійної комісії Нетішинської міської ради з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, законності та правопорядку з подальшим обранням іншого головуючого. А обставину «втрата довіри до голови комісії», висловлену членами комісії, назвав надуманою.

Серед питань, винесених на сесійне засідання, було питання «Про обрання голови постійної комісії Нетішинської міської ради з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, законності та правопорядку». Поіменним голосуванням новим головою комісії обраний депутат Сергій Калабський.

Порядок денний увібрав у себе 42 питання. Перед цим 2 питання були зняті з розгляду, а 11 включені додатково. Голосування та нечасті обговорення проходили жваво. Звіти про виконання у минулому році різноманітних міських програм (11 пунктів), згідно з пропозицією депутата Олександра Марчука, одноразовим відхиленням від регламенту були проголосовані «пакетом». Також  прийняті рішення з таких питань, як «Звіт про виконання плану роботи Нетішинської міської ради VІ скликання за друге півріччя 2012 року», «Про програму соціально-економічного розвитку міста Нетішина на 2013 рік», «Про  Комплексну програму мобілізації  зусиль Нетішинської міської ради, Нетішинського відділення  Славутської  ОДПІ, виконавчого комітету міської ради,  управлінь та відділів виконавчого комітету міської ради щодо забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів по м.Нетішин на 2013 рік», «Про програму розвитку малого та середнього підприємництва міста Нетішин на 2013-2014 роки», «Про затвердження порядку та встановлення нормативу відрахування частини чистого прибутку (доходу) за результатами фінансово-господарської діяльності у 2012 році та наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2013 році для господарських підприємств, які належать до комунальної власності територіальної громади міста або у статутних фондах яких є частка комунальної власності територіальної громади міста», «Про внесення доповнень до рішення п’ятої сесії Нетішинської міської ради VІ скликання від 27 січня 2011 року № 5/66 «Про місцеві податки і збори».

Відповідно до прийнятого рішення, відділ культури та туризму виконавчого комітету міської ради перейменований в управління культури виконавчого комітету міської ради. Згідно з затвердженим положенням, основними завданнями управління тепер є реалізація на території міста державної політики у сфері культури, національностей та релігій, охорони культурної спадщини, а також державної мовної політики тощо. Зміни у назві та завданнях продиктовані змінами та перерозподілом функціональних обов’язків відповідних міністерств та структурних підрозділів Хмельницької ОДА.

Серед важливих рішень – надання дозволу на приватизацію займаних громадянами житлових приміщень у гуртожитках міста Нетішина, що по вул. Набережній, 5, 7 та на вул. Набережній, 3, Незалежності, 12, за винятком місць для проживання одиноких громадян. Також міська рада надала згоду на передачу у комунальну власність територіальної громади міста Нетішина міське кладовище, яке перебуває в господарському віданні ДП «НАЕК «Енергоатом» первісною вартістю 5 млн. 447 тис. 480 грн., залишковою вартістю на 1 січня 2013 року – 3 млн. 386 тис. 139 гривень.

КП НМР «Житлово-комунальне об’єднання» отримало право здійснювати оплату за електроенергію, яка використовується на зовнішнє освітлення вулиць садибної забудови міста. Відповідний договір буде укладений ЖКО із ПАТ «Хмельницькобленерго».

Важливі зміни внесені до рішень минулих сесій – вони стосуються міської комплексної програми "Турбота" на 2012-2016 роки та Програми благоустрою міста Нетішина на 2012-2015 роки.

У подальшому, розглянувши блок земельних питань, депутати, зокрема, прийняли рішення про надання виконавчому комітету дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Шевченка для зведення багатоповерхового житлового будинку (планується, що це буде соціальне житло) та про надання земельної ділянки для будівництва адміністративної споруди громадського призначення (Будинку правосуддя). Таким чином очікується вивільнення приміщень у гуртожитку по Незалежності, 12 для передачі їх громадянам.

Упродовж першої частини сесійного засідання у залі був присутній депутат Верховної ради України VII скликання Ігор Сабій і мав слово, надане йому головуючим на сесії секретарем міської ради Миколою Степаненком. Учора ввечері у КЗ «Палац культури пройшла зустріч Ігоря Сабія з виборцями Нетішина.

Богдан Фединчук,
спеціаліст відділу з організаційних питань,
зв’язків з ГО та ЗМІ виконавчого комітету міської ради