Ядерна енергетика в уявi малюкiв

 З 21 червня по 6 липня 2012 року в Острозькому дитячому санаторно-оздоровчому комплексі «Корчагінець», що на Рівненщині, відбувся конкурс малюнка «Наповнимо наш світ теплом і світлом». Організатори конкурсу – Українське ядерне товариство,  підрозділи ДП НАЕК «Енергоатом» - ВП «Атомпроектінжиніринг» та Хмельницька АЕС, організували захід таким чином, щоб діти змогли збагатити свої знання та розширити уяву про атомну галузь, переглянувши відеоматеріали за темою «Атомна енергетика та АЕС», прослухавши лекції професійних фахівців атомників.

На конкурс було представлено 100 творчих робіт у жанрах графіки, живопису, декоративно-прикладного мистецтва, які відображали художню уяву дітей про безпеку ядерної енергетики. Цей захід проводився з метою підвищення знань дітей шкільного віку про ядерну енергетику.

Завдання перед журі стояло не з легких, адже робіт було багато, творчі здобутки відзначались оригінальністю, різновекторністю у підходах до вирішення теми, різножанровістю тощо. Однак перевагу було надано саме роботі єдиного відзначеного в числі кращих хлопця. Гран-прі у дванадцятирічного Назара Дмитрука з селища міського типу Клевань. Далі місця розподілились так.

Перша вікова група: від 7 до 11 років: І місце - Дарина Драганчук, 9 років, с. Мирне; ІІ місце - Ольга Довгорука, 8 років, м. Костопіль; ІІІ місце - Тетяна Вовчук, 10 років, м. Костопіль.

Друга вікова група: від 12 до 16 років: І місце - Анастасія Патій, 16 років, с. Зоря; ІІ місце - Юлія Шандрук, 13 років, м. Рівне; ІІІ місце - Марія Гурина, 12 років, м. Рівне.

Номінації: за краще живописне рішення - Анна Чекуркова, 9 років, м. Рівне; за краще графічне рішення - Марія Марцинковська, 12 років, м. Рівне; за оригінальність - Соломія Колонтирська, 10 років, м. Рівне; за краще рішення в техніці плакату - Катерина Сокальська, 10 років, м. Рівне, Ірина Сорока, 11 років, м. Костопіль; за філософський підхід - Олександра Очеретяна, 12 років, м. Костопіль; в контакті - Соломія Колонтирська, 10 років, м. Рівне.

Всім переможцям і учасникам конкурсу атомники підготували призи та пам’ятні подарунки, серед яких спортивний інвентар, шкільні рюкзаки, а також книжки з тематики атомна енергетика – «Світ атомної енергії» та «Енергія в нашому житті». За участь у підготовці та проведенні конкурсу малюнку пам’ятними подарунками відзначено творчий колектив Острозького дитячого санаторно-оздоровчого комплексу «Корчагінець».

Голова журі конкурсу, художник міського краєзнавчого музею м. Нетішин Валерій Походонько під час нагородження  наголосив, що конкурс малюнка «Наповнимо наш світ теплом і світлом» проводився за ініціативою атомників та за підтримки Острозької районної ради Рівненської області вже втретє, та що «проведення подібних акцій за ініціативи атомників є доброю традицією для регі­ону, сприяє виявленню творчих здібностей молодого покоління та розкритю їх ставлення до ядерної енергетики через образотворче мистецтво».

Власна інформація

Фото Ірини Ловцової