Відкритий лист ППО Хмельницької АЕС до керівництва атомпрофспілки

Велике занепокоєння в трудовому колективі ВП «Хмельницька АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» викликала інформація про активізацію дій на рівні керівництва країни по проведенню корпоратизації атомної енергетики. Основною причиною занепокоєння в окремих підрозділах ВП «ХАЕС» є відсутність у працівників  інформації про суть даного питання і наслідки, що будуть супроводжувати даний процес.

Головними питаннями, що цікавлять працівників – членів Атомпрофспілки, є питання можливого скорочення робочих місць, з урахуванням моноструктурності міст-супутників АЕС, збереження рівня соціальної захищеності працівників і членів їх сімей.

В профспілковому комітеті ВП «ХАЕС» на вимогу членів профспілки вже зібрані певні матеріали, що стосуються процесу корпоратизації, але вони не дають відповідей на більшу частину питань, і ця обставина погіршує морально-психологічний клімат в колективі.

Профспілковий комітет ВП «Хмельницька АЕС» звертається до вас з наступними проханнями та пропозиціями:

- якомога активніше і в найбільш стислі терміни долучитися до розробки на рівні ДП НАЕК «Енергоатом» і Міненерговугілля усіх нормативних та розпорядчих документів, що стосуються питань корпоратизації;

- через газету "Атомник України" надати вичерпну інформацію про основні аспекти процесу корпоратизації і надалі детально інформувати трудовий колектив Компанії про всі зміни та дії Атомпрофспілки по захисту трудових і соціально-економічних інтересів  членів профспілки;

- задіяти увесь потенціал Атомпрофспілки і віднайти можливості щодо впливу на законотворчі процеси в профільних комітетах Верховної Ради, інших державних інституціях, щоб на самому початку процесу бути в гущі подій і впливати на них таким чином, аби трудовий колектив мінімально відчув на собі «плюси корпоративного розвитку».

Ми довіряємо вам, ми віримо в вас, і ми готові йти за вами заради збереження високого творчого потенціалу колективів, що довірили нам право захищати його інтереси, заради збереження соціальної стабільності в наших містечках, заради майбутнього атомної енергетики України!

За доручення профспілкового комітету ППО ХАЕС (протокол №7 від 10.04.2012 року) голова  ППО ХАЕС Михайло Гук