Відповідально до правдивості інформації

Останнім часом серед різних верств  населення областей України поширюється негативна інформація стосовно вибуху і пожежі, які нібито стались на Хмельницькій АЕС. Цьому сприяє розміщення на ряді сайтів Інтернету неправдивої інформації про обстановку на атомній станції і в місті енергетиків – Нетішині.

Окремі газетні та інтернет-публікації, поряд з недостовірною текстовою інформацією, містять в собі  фото- та відеоматеріали, запозичені з офіцій­ного сайту Хмельницької АЕС, і використані у спотвореному вигляді з негативною метою. Прикладом служить, зокрема, сфальсифікований відеомонтаж вибуху на ХАЕС, розміщений на одному з  сайтів соціальних мереж.

Подібні публікації  наносять суттєву шкоду іміджу ядерної енергетики України, а враховуючи те, що у Верховній Раді планується розгляд  проекту Закону про будівництво енергоблоків №3 і №4 на ХАЕС, це може бути розцінено як спланована акція, мета якої - підрив енергетичної безпеки України.

Враховуючи вищевикладене, керівництво ХАЕС звернулося з проханням до УСБУ у Хмельниць­кій області посприяти у вжитті відповідних заходів щодо припинення розповсюдження подібних неправдивих статей та матері­алів стосовно Хмельницької АЕС у засобах масової інформації, у тому числі в мережах Інтернету, розшуку органі­заторів та виконавців цих публікацій, а також притягнення причетних до цього осіб до відповідальності.

Водночас засвідчуємо, що енерго­блоки ХАЕС працюють у штатному режимі.

Радіаційний стан на промисловому майданчику станції та у прилеглих регі­онах не перевищує природних фонових значень і відповідає режиму її нормальної експлуатації.

Адміністрація ХАЕС